Ukrayna krizi

Zaporojye yönetimi, referandumda Alman gözlemciye yapılan baskı nedeniyle Başbakan Scholz’a başvurdu

Rusya’nın denetimine geçmesi sonrası Zaporojye’de oluşturulan idarenin konsey üyesi Vladimir Rogov, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'a seslenerek Rusya'ya katılma referandumu ile ilgili Alman gözlemciye yapılan baskı konusunda müdahale etme çağrısında bulundu.
Sitede oku
Vladimir Rogov, yaptığı açıklamada, “Bay Scholz'a, Alman vatandaşı Steffen Bruno Schaller'e karşı yapılan rezalete son vermesi çağrısında bulunuyoruz. (Schaller) kendi özgür iradesiyle, masrafları kendi karşılayarak ve asıl işinden boş zamanında bize gözlemci olarak geldi, şimdi ise Sayın Schaller’in halkın iradesinin nasıl tecelli ettiğini görmeye karar verdiği için memleketinde işverenine baskı yapılıyor” dedi.
Shaller’in dünyanın birçok ülkesinde yapılan seçimlere tanık olduğuna dikkat çeken Rogov, Zaporojye bölgesine ise oy kullanmak istemeyenlerin ‘pasaportlarına el konulduğunu’ duyduğu için geldiğini aktardı.
Rogov, “Kendisi, bunun küstahça bir yalan ve Ukrayna propagandasının bir ürünü olduğundan bizzat emin oldu” ifadelerini kullandı.
MULTİMEDYA
Rusya'da Donetsk, Lugansk, Zaporojye, Herson referandumlarına destek: Bizden olanı bırakmayız
Yorum yaz