00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
07:30
9 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:05
114 dk
HABERLER
15:00
4 dk
HABERLER
16:00
6 dk
HABERLER
17:00
6 dk
HABERLER
18:00
6 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
09:31
9 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:05
114 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
GÜNDEM DIŞI
Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı 1. bölüm
16:05
51 dk
HABERLER
17:00
5 dk
GÜNDEM DIŞI
Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı 2. bölüm
17:05
54 dk
HABERLER
18:00
5 dk
SESLİ HABER
Aşırı tükedildiğinde ölümcül etkileri olabilecek 13 yiyecek belli oldu
19:18
1 dk
SESLİ HABER
Pentagon açıkladı: Rus ve ABD askerleri aynı üste bulunuyor
19:30
2 dk
SESLİ HABER
Ukrayna’dan itiraf: Rusya, Batı’dan daha etkili
19:44
2 dk
SESLİ HABER
İsrail Ordu Radyosu: ABD sistemleri başarısız oldu
20:04
2 dk
SESLİ HABER
Amerikan basını: Ukrayna kayıplarını eksik bildirmiş olabilir
20:31
2 dk
SESLİ HABER
Bulgaristan'da Türk rüzgarı: 52 altın madalya
21:04
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920
YAŞAM
Türkiye ve dünyadan ilgi çekici yaşam haberleri, toplumsal olaylar, güncel araştırmalar, fotoğraf ve video galerileri.

Dünyanın en iyi sakatat yemekleri sıralandı: Yunan kokoretsisi birinci, Türk kokoreçi dördüncü

© AAKokoreç
Kokoreç - Sputnik Türkiye, 1920, 08.06.2023
Abone ol
Ünlü mutfak kültür sitesi TasteAtlas, dünyanın en iyi sakatatları listesinde Yunan kokoretsisine birinci sırada, Türk kokoreçine ise dördüncü sırada yer verdi. Türk mutfağından kelle paça ve işkembe çorbası da listede yer aldı. Bu durum sosyal medyada Türk kullanıcılar arasında tartışmaya yol açtı.
Otantik yemek tariflerini, yemek eleştirmenlerinin incelemelerini ve popüler yemekler hakkında araştırma makalelerini bir araya getiren TasteAtlas, dünyanın en iyi sakatatlarını listeledi.
Türkiye ve Yunanistan listede ön sıralarda yer alırken, Türk mutfağında kokoreç, Yunan mutfağında kokoretsi olarak bilinen sakatat, listede iki ayrı bayrakla iki farklı sırada yer aldı. Yunan kokoretsisi birinci sırayı kaparken, Türk kokoreçi 4. sırada kendine yer buldu.
© Fotoğraf : TasteAtlasOtantik yemek tariflerini, yemek eleştirmlerinin incelemelerini ve popüler yemekler hakkında araştırma makalelerini bir araya getiren TasteAtlas, dünyanın en iyi sakatatlarını listeledi.
Otantik yemek tariflerini, yemek eleştirmlerinin incelemelerini ve popüler yemekler hakkında araştırma makalelerini bir araya getiren TasteAtlas, dünyanın en iyi sakatatlarını listeledi.  - Sputnik Türkiye, 1920, 08.06.2023
Otantik yemek tariflerini, yemek eleştirmlerinin incelemelerini ve popüler yemekler hakkında araştırma makalelerini bir araya getiren TasteAtlas, dünyanın en iyi sakatatlarını listeledi.
Küçük parçalar halinde doğranan ve limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile tatlandırılan kuzu veya keçi sakatatından oluşan geleneksel yemek, sonra şişlenerek parçaları yerinde tutmak için karnabahar yağıyla kaplanıyor ve kömürde pişiriliyor.
Geleneksel olarak Yunanistan'da Paskalya Pazarı'nda meze olarak tüketildiği bilinen kokoretsi, yıl boyunca ülke genelinde bulunabilir. Kokorecin de Türkiye'de sokak lezzetleri arasında yer aldığı biliniyor.
Balkanlar'da da popüler olan yemeğin adının, Arnavutça işkembe anlamına gelen 'kukurec' kelimesinden geldiği düşünülüyor.
Dünya çapında popüler bir yemek olan kokoretsi, kimi zaman üzerine çeşitli baharatlar ve domates eklenerek gözleme üzerinde sandviç olarak servis edilirken, bazı yerlerde ise turşu ve dolmalık biberle birlikte baget şeklinde servis ediliyor.
Yunan mutfağında akciğer, böbrek, kalp, karaciğer gibi kuzu sakatatları, Türkiye'de ise ince ve kalın bağırsaklar ile herhangi bir katkı maddesi içermeyen bölgelerin daha sık kullanıldığı biliniyor.
Türkler sadece bağırsağı kullanırken, Yunanlar bağırsağı ciğer, böbrek, tatlı ekmek ve baharatlarla dolduruyor.
Öte yandan, Türk mutfağından kelle paça çorbası 11. sıradan, işkembe çorbası ise 42. sıradan listeye girmeyi başardı.

Türk sosyal medya kullanıcılarından tepkiler

Kokoreçin çıkışı itibarıyla Türk mutfağına ait olduğunu savunan Türk kullanıcılar, sosyal medyada listeye tepki gösterdi.
Bir kullanıcı yaptığı paylaşımda, "2000'lerin başında kokoreç yüzünden AB'ye giremeyen Türkler için saygı duruşu..." dedi.
Başka bir kullanıcı ise "Seçim filan derken kokoreçi de kaptırmışız iyi mi" ifadesini kullandı.
Bir başka kullanıcı da "3. Dünya Savaşı'nı bilmem ama 4. Dünya Savaşı kokoreç yüzünden çıkabilir" sözleriyle listeyi yorumladı.
Dünyanın en iyi 10 mutfağı  - Sputnik Türkiye, 1920, 03.05.2023
MULTİMEDYA
Dünyanın en iyi 10 mutfağı
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала