Ukrayna krizi

Zaharova: Sırbistan’ın etrafındaki ülkeler, Lavrov'un uçağına hava sahalarını kapattı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Sırbistan’a komşu ülkelerin hava sahalarını Bakan Sergey Lavrov’un uçağı için kapattıklarını duyurdu.
Sitede oku
İtalyan La7 televizyonuna konuk olan Zaharova, Sırbistan ile komşu ülkelerin yarın Belgrad’a gitmesi gereken Rus heyeti taşıyan uçağın hava sahalarından geçmesine izin vermediklerini söyledi.
Rus diplomat, “Daha bugün, bir saat önce Sırbistan'ın etrafındaki ülkeler iletişim kanalını kapatarak Sergey Lavrov'un Sırbistan'a gitmekte olan uçağının hava sahalarından geçmesini engelledi. Rus heyeti görüşmeler için Belgrad’a ulaşması gerekiyordu. Avrupa Birliği (AB) ve NATO ülkeleri hava sahalarını, sıradaki iletişim kanalını kapattı” ifadelerini kullandı.
SAVUNMA
Sırbistan, Çin'den aldığı füze sistemlerini tanıttı: 'Artık kum torbası olmayacağız'

‘Rusya ‘demir perde’ kurmak niyetinde değil’

Rusya’nın ‘demir perde’ kurmak niyetinde olmadığına dikkat çeken Zaharova, bunu asıl Avrupa Birliği’nin yaptığını vurguladı.
Zaharova, “Demir perde olmayacak, en azından bizim tarafımızda, endişelenmenize gerek yok, Rusya'yı perdeyle saran Avrupa Birliği’dir. Hatalarınız çok bencil olmanız, dünyanın merkezinde olduğunuzu sanmanız, dünyada sizden başka ulus olmadığını düşünmenizdir. Birilerine bir şeyler öğretmeye ahlaki açıdan hakkınız yok” vurgusunu yaptı.

‘Batı, uzun zamandır Rusya ile ilişkileri kesme yoluna girdi’

ABD öncülüğündeki kolektif Batı’nın uzun zamandır Rusya ile ilişkileri koparma yoluna girdiğini vurgulayan Zaharova, şunları söyledi:
“ABD liderliğindeki kolektif Batı, AB alanında hakim olmaya başladı. Siyasi açıdan Avrupa Birliği ABD olmadan var olamıyor. Ve ABD'nin öncülük ettiği bu Kolektif Batı, uzun zamandır Rusya ile ilişkileri koparmak için harekete geçti.”
Yorum yaz