SPOR

Galatasaray Başkanı Elmas: Olağanüstü seçimli genel kurul tarihini gelecek hafta belirleyeceğiz

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, bir seçim olmaksızın sürecin devam edemeyeceğini ve olağanüstü seçimli genel kurul tarihini gelecek hafta belirleyeceklerini söyledi.
Sitede oku
Galatasaray’da başkan Burak Elmas ve yönetiminin ibra edilmemesi nedeniyle 30 Nisan’da yapılması planlanan başkanlık seçiminin iptal edilmesinin ardından Elmas, basın mensuplarının karşısına geçti.
Elmas konuşmasında şu açıklamalarda bulundu:
“Ben seçim sürecine saygı duyarak ön plana çıkmadım. İbra konusunda bugüne kadar hiç konuşmadım. Genel Kurulumuz sonucunda yönetim kurulumuz idari yönden ibra edilmedi. Sunduğumuz bütçede kabul edilmedi. Üyelerin karşısına çıkarak, aklanmamak durumunda 30 gün içinde Olağan Genel Kurulu yapılacağını paylaştık.
- Valilik bir istinaf başvurusu yaptı. Ancak bu geri çekildi. Üç üyemiz, kendi bölümüyle ilgili dava açtı. Üç davayı da genel kurulu etkileyebileceği için, bunlar beraber takip edildi. Bir üyemiz tarafından açılan davayla ilgili tedbir kararı alındı. Çarşamba günü yine acil olarak kulübün ortak yürüttüğü bir komisyonun aldığı kararla itiraz yapıldı. Çarşamba günü tedbir kararı alan mahkeme Cuma günü mahkemeyi verdi ve tedbir kararı kaldırıldı. Ancak bu tedbir kararı kaldırılırken bizim için ilginç bir şey oldu. Tedbir kararının sonunda bir talebimiz olmamasına rağmen bizim seçime girebileceğimiz konusunda bir karar verildi. Bu bizi çok şaşırttı. Bizim böyle bir talebimiz yoktu.”
Yorum yaz