DÜNYA

'Ölen çocukları unutamıyorum': Sırbistan lideri Vucic, ülkesinin NATO'ya katılmayacağını yineledi

Voyvodina Özerk Bölgesi'ne bağlı Kikinda kentinde düzenlenen mitingde konuşan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, ülkesinin NATO’ya üye olmayacağını çünkü NATO’nun 1999’da ülkede düzenlediği bombardımanda ölen çocukları unutmadıklarını söyledi.
Sitede oku
Sırbistan lideri Aleksandr Vucic, ülkesinde düzenlediği seçim mitinglerine devam ediyor.
Kikinda'da halka hitap eden Vucic, affetmek ve unutmamakla yükümlü olduklarını ve 1999 yılında ölen çocukları unutamayacaklarını ifade ederek, NATO üyeliği fikrini kesin bir dille reddetti.
Sırp lider, “Sırbistan’ın NATO’ya katılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemiz özgür ve askeri olarak tarafsız bir ülke. Topraklarımızı kendimiz savunacağız” dedi.
Daha önce, Sırbistan'ın NATO'nun askeri kanadına katılmayacağını, bunun yerine topraklarını ve hava sahasını kendisinin savunacağını belirten Vucic, çocukları ve gelecek nesilleri korumak için yeterli askerleri olduğunu söyledi.
Vucic, 2017'den beri Sırbistan Cumhurbaşkanı ve Anayasa uyarınca son dönemi olacak ikinci bir dönem için yeniden seçilmek istiyor.
DÜNYA
Sırbistan lideri Vucic: NATO üyesi olmayacağız

Sırbistan İçişleri Bakanı: Rus karşıtı histeriye asla katılmayacağız, Rus yazarları okul kitaplarından çıkarmayacağız

Bu arada Sırbistan İçişleri Bakanı Aleksandr Vulin de Belgrad'ın Rusya karşıtı histeriye dahil olmayacağını ve Rus medya kuruluşları ile Rus kültürünü yasaklamayacağını belirtti.
Rusya'nın Belgrad Büyükelçisi Aleksandr Botsan-Harçenko'yla görüşmesinde konuşan Vulin, "Sırbistan, Rusya vatandaşlarına ve bizzat Rusya'ya ait mülkiyete el koyulan Rus karşıtı histeriye asla katılmayacak, ayrıca Rus medyasını yasaklamayacak, Rus çocukları okullardan atmayacak ve Rus yazarları, bilim insanlarını okul kitaplarından çıkarmayacak. Rus yazarlarını, bilim insanlarını, özgürlük savaşçılarını ortadan kaldıracak bir medeniyet, Rus halkının dünyaya verdiği her şeyden vazgeçecek bir medeniyet, çok zavallı bir medeniyet olur" dedi.
Yorum yaz