GÜNDEM DIŞI

Yazar Perker: Haberdar olmasak da Anadolu'da Şaman kültürü halen var

Yazar Perker, “Anadolu’da halen var olan fakat var olunduğundan bile haberdar olunmayan Şaman kültürü, Şinto kitabımda kendini ortaya çıkarttı. Benim şintoizme bu kadar ilgi duymamın sebebi bence şaman kültürüyle yoğrulmuş olmamdan kaynaklanıyor” dedi.
Sitede oku
Yazar Aslı Perker, Serhat Sarısözen’le Gündem Dışı’nda stüdyo konuğu oldu.
'Sufle' adlı romanı 24 dile çevrilen Aslı Perker, ‘Şinto'nun Yolu Doğanın Kalbine Gider’ adlı kitabına ilişkin konuştu. Perker, Anadolu’yu çok severim, özellikle Anadolu’nun toprağını çok severim. Orada çok fazla doğayla başbaşa kalabildim. Anadolu’da halen var olan fakat var olunduğundan bile haberdar olunmayan Şaman kültürü, Şinto kitabımda kendini ortaya çıkarttı. Benim şintoizme bu kadar ilgi duymamın sebebi bence şaman kültürüyle yoğrulmuş olmamdan kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.
Perker, “Stoa felsefesi benim için çok önemliydi. Sufle’yi yazarken Stoa felsefesiyle tanıştım ve kendime çok yakın buldum… Bizim bir ego kişiliğimiz var, bizi bu yönetiyor. Bir de içimizde ‘bilinç’ var. Bunu yakalayabilirsek hırslarımızdan ve hırsların getirdiği mutsuzluklardan sıyrılabiliyoruz” dedi.
“Dışarıdan gelecek şeylerin beni mutlu etmesi fikrini, çok erken yaşta bıraktım” diyen Perker, şöyle davet etti:
“Biz milliyetçi miyiz? Her geçen gün katlettiğimiz doğayı, toprağı biz seviyor muyuz? Hayatı yaşamayı sevmek, seni alıyor, sana vatanını da sevdiriyor. Hayatı seversen, vatanperver olursun… İklim krizinin yolu da sevgiden geçiyor. Sevmediğin şeyi korumak istemezsin, umursamazsın.”
TÜRKİYE
Cinsel saldırı suçundan yargılanan Güney Koreli yazarın savunmasından: 'Şamanlık bana ağır geldi'
Yorum yaz