KORONAVİRÜS

Çumakov Merkezi: DSÖ'nün KoviVak aşısını 6 ay içinde tescil etmesini bekliyoruz

Rusya Çumakov Bilim Merkezi Direktörü Aydar İşmuhametov, Kovid-19'a karşı geliştirdikleri KoviVak aşısının 2022'in ilk yarısında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından tescil edilmesini umduklarını ifade etti.
Sitede oku
Rus Çumakov Bilim Merkezi Direktörü Aydar İşmuhametov, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdikleri KoviVak aşısının tescil sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu.
Rossiya 24 televizyonuna röportaj veren İşmuhametov, "KoviVak’ın DSÖ tarafından tescil edilmesini umuyoruz. Bu konu üzerinde çalışıyoruz. Yaklaşık 6 ay alır" ifadelerini kullandı.
2021’de yaklaşık 6 milyon doz KoviVak aşısı ürettiklerini anlatan yetkili, "Gelen yıl yaklaşık 20-25 milyon doz üretebiliriz" dedi.
KoviVak aşısının 3 doz şeklinde kullanımına ilişkin klinik araştırmaların yapılması için Rusya Sağlık Bakanlığı’na belgeler yolladıklarını söyleyen İşmuhametov, şöyle devam etti: "Batı’daki meslektaşlarımız da bilinen aşılarıyla aynı yolu izledi. Bu kesinlikle makul ve zorunlu bir karar. Bu, günümüzde mümkün olan tek yol."
KORONAVİRÜS
Belarus'ta Rus koronavirüs aşısı KoviVak’ın kullanımına izin verildi
Yorum yaz