Taliban kontrolünde Afganistan

Rusya, bin Afganın ülkeye girmelerine izin verecek

Taliban güçlerinin neredeyse ülkenin tamamını ele geçirmesi sonrası, Rusya’nın, Afganistan’dan gelecek yaklaşık bin kişinin ülkeye girişine izin verdiği belirtildi.
Sitede oku
Rusya’daki Afgan diasporasının temsilcisi Muhammed Celal, bini aşkın Afganın ülkeye girişi konusunda Rus hükümetinin iznini aldıklarını söyledi.
Celal, Rus hükümeti ile anlaşmalarına göre şu an için, Rus pasaportuna sahip olma ya da Rus üniversitelerinde eğitim almış olma gibi şartları yerine getirmiş Afganların Rusya’ya girişine izin verilecek.
Celal, Sputnik haber ajansına açıklamalarında, Rusya’ya girişine izin verilecek grupları şu şekilde anlattı:
“(Rus hükümetinden) bazı kategoriler için cevap aldık. Bunlardan birincisi, Rus pasaportu olan Afganistan kökenli insanlar. İkincisi, Rusya’da eğitim almış ancak şu an Afganistan’da bulunan kişiler. Üçüncüsü, ticari kuruluşlarda çalışmış olanlar ile Rusya’da çalışma izni olanlar. Dördüncüsüyse, Rusya’da oturum izni olanlar.”
Afgan diasporasının temsilcisi, bu kategorilerde yer alan Afganların Kabil Havalimanı açılır açılmaz Rusya’ya ulaşmak için ülkelerinden ayrılacaklarını söyledi. Rusya’ya gelişine izin verilecek Afhanların sayısının ‘bini biraz geçebileceğini’ de ekledi.
Afgan diasporasının temsilcileri daha önce Rusya’ya gelmek isteyen binlerce Afgan olduğunu söylemişti ve onlara yardım edebilmek adına Rus hükümetiyle görüşeceklerini kaydetmişlerdi.
Taliban kontrolünde Afganistan
Afgan diasporası başkanı: Rusya'ya gelmek isteyen çok sayıda Afgan var
Yorum yaz