DÜNYA

Kılıçdaroğlu: İktidar olduğumuzda kimse iktidarı eleştirdi diye hapse atılmayacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye birtakım eleştirilerde bulunduktan sonra "Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda hiç kimse iktidarı eleştirdi diye hapse atılmayacak, gözaltına alınmayacak" dedi. Kılıçdaroğlu, bu sözü noter huzurunda verebileceğini söyledi.
Sitede oku
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 
Eski CHP lideri Deniz Baykal'ın odağında bulunduğu tartışmalara değinen Kılıçdaroğlu, "Son günlerde garip bir tartışma var. Önce kendi ailemize seslenmek zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana CHP’de genel başkanlık yapmış olan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Türkiye’nin bu kadar derdi varken olayı getirip başka bir tartışma atmosferine çekmek hem partiye hem de Türkiye’ye ihanettir. CHP, onlar gibi değil tertemiz bir partidir, verilmeyecek hiçbir hesabımız yoktur" dedi.
Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında hak ihlali kararı vermesine de değindi. Kılıçdaroğlu, "Ömer Faruk Gergerlioğlu, bir tweeti paylaştı diye dokunulmazlığı kaldırıldı. AYM oy birliğiyle bir karar aldı. Hakkı ihlal edilmiştir dedi. Hala içeride. Bu mudur adalet? Benden olunca derhal serbest bırakın, benden olmayınca mahkeme kararına uymayın" ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu "Sen pirüpak olsaydın eleştirilmezdin. Hala rüşvet alan adamı saklıyorsunuz, isim vermiyorsunuz. Eğer rüşvet alan birisini koruyorsan sen de onun bir parçasısın zaten. Bahçeli de onun bir parçası" diye eleştirdi. 
Milletvekillerinin gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerine değinen Kılıçdaroğlu, "Çalışıyoruz, bütün milletvekilleri arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız, hep birlikte çalışıyoruz. Türkiye'nin üzerine bir karabasan çökmüşse bize sorumluluk düşüyor. Esnaf kardeşimiz 'Söylemlerinizi biraz daha sertleştirmeniz ve masaya yumruğunuzu daha sert vurmanız gerekiyor' diyor. Masaya yumruğu vuracağız da kaçıyorlar. Kaçmasalar sorun yok" diye konuştu. 

'AK Parti'ye geçmişte oy veren kardeşlerime sesleniyorum, sen hala gidip ona oy veriyorsan sen de günah işliyorsun'

Kılıçdaroğlu, hükümetin ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerini ise şöyle dile getirdi:

'Türkiye bir enflasyon sarmalı içine girdi'

Kılıçdaroğlu, Sakarya'daki tank palet fabrikasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Bu konuda bir video izleten Kılıçdaroğlu, "Hayatımda bu kadar, 180 derece farklı şeyler söyleyen kişiyle karşılaşıyorum. Ne demek tank palet fabrikası, niçin üzerinde bu kadar duruyoruz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

'Türkiye'ye bu kadar çok zarar verecek olaya ilk kez tanık oluyoruz'

'Ağrıma giden, Milli Savunma Bakanı'nın bütün bu olaylara tanık olması ve sesini çıkarmaması'

Kılıçdaroğlu, sözlerini "Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda hiç kimse iktidarı eleştirdi diye hapse atılmayacak, gözaltına alınmayacak. Onun bütün tweetlerini ben okuyacağım. Okuyacağım ve ders çıkaracağım. Noter istiyorsanız noterde vereceğim bu sözü" diye noktaladı.
Yorum yaz