DÜNYA

CHP Sözcüsü Öztrak: Yoksa Erdoğan şimdi de aşıdan para almaya mı hazırlanıyor?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri bu aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 euro bu şekilde para alarak yapıyorlar. Biz halkımızdan 1 kuruş almadık" şeklindeki açıklamasını eleştirdi. Öztrak, "Yoksa Erdoğan şimdi de aşıdan para almaya mı hazırlanıyor? Bunun yolunu mu yapıyor?" dedi.
Sitede oku
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündemde yer alan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.
İlk olarak hükümetin ekonomi politikasına dair eleştirilerde bulunan Öztrak, "Erdoğan şahsım hükümeti, 'Temmuzda ekonomi şahlanacak' dedi.  Şahlanan; evlerimize gönderdikleri faturalar,  çarşı, pazardaki etiketler ve enflasyon oldu. Erdoğan şahsım hükümeti, zam, zulüm oldu, milletimizin üzerine yağıyor" dedi. Halk TV'nin aktardığına göre Öztrak, şöyle devam etti:
EKONOMİ
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı: Memur ve emekli zammı belli oldu

'Enflasyon Araştırma Grubu'na göre 6 aylık enflasyon yüzde 19.16'

'Gençlerin yuva kurması, milletin araba alması artık hayal oldu'

'Bu sefer emekliyi enflasyona ezdirmeyin'

Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs aşılarıyla ilgili yaptığı açıklamayı da eleştirdi. "Yine insanlarımızın sağlığını yakından ilgilendiren aşılamadaki gecikmelerde de bir sorumlu ortada yok. Toplumsal bağışıklık kazanmak için nüfusun yüzde 65 ila 70’inin aşılanması gerekiyor. Dünyada kabul edilen oran bu" diyen Öztrak, şunları kaydetti:
DÜNYA
Erdoğan: Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri koronavirüs aşılarını ücretle yapıyor

'Millete yalan rüzgarı senaryoları anlatıyorlar'

'Yunanistan 26 yaş altındaki gençleri aşıya teşvik etmek için 150 euro cep harçlığı veriyor'

'Milletimiz herkesin ne yaptığını görüyor'

Yorum yaz