SPOR

Erdoğan'dan Ali Koç'un 3 Temmuz mektubuna yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un 3 Temmuz süreciyle ilgili kendisine yazdığı mektuba yanıt verdi. Erdoğan, "FETÖ’nün, yargı marifetiyle Türk futbolunu dizayn etme girişimi, Fenerbahçe camiasının dik duruşu sayesinde başarısızlığa uğramıştır" dedi.
Sitede oku
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, 3 Temmuz sürecinin yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdi. Koç, mektubunda FETÖ'ye karşı Fenerbahçe’nin verdiği mücadelenin önemini belirtti.
Mektubunda sözlerine "Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 3 Temmuz 2011 sabahı hain örgütün savcılarının başlattığı sözde şike davasından beri süren hak arama mücadelesi, FETÖ’nün çarptığı ilk duvar olmuş, hainlerin maskesini düşürmüş ve aziz milletimizde de bir uyanışı başlatmıştır" diye başlayan Ali Koç, şunları yazdı:

'Desteğiniz FETÖ’ye ve onun işbirlikçilerine karşı da milletimizin vereceği en büyük mesaj olacaktır'

Koç'un mektubuna Cumhurbaşkanı Erdoğan da yanıt verdi. Erdoğan, mektubuna "FETÖ, tüm kurum ve kuruluşlarıyla devletimizi ele geçirme hedefi doğrultusunda 40 yıl boyunca sinsi bir şekilde çalışmış, bu süreçte sayısız ihanete, alçaklığa ve zulme imza atmıştır" diye başladı. 
"Örgüt, özellikle yargı ve emniyet içinde yuvalanmış militanları vasıtasıyla, gerektiğinde en temel hukuk kaidelerini bile çiğneyerek, spordan siyasete, sivil toplumdan iş dünyasına kadar her alana müdahale etmiştir" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

'Son FETÖ’cü hain de hukuk önünde hesap verene kadar, bu sinsi terör örgütüyle mücadelemiz devam edecektir'

Yorum yaz