DÜNYA

Sabah yazarı Dilek Güngör'den Borajet iddiası: Emniyetten bir dostum Zahide Üner'e kumpas kurulduğunu anlattı

Sabah yazarı Dilek Güngör, ABD'nin talebiyle Avusturya'da gözaltına alınan ve Türkiye'de de kara para aklamakla suçlanan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın, Yalçın Ayaslı'dan Borajet'i satın alma sürecine dair iddiaları aktardı.
Sitede oku
Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, 'Hollywood filmi gibi' başlığıyla yayımlanan yazısında SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın Avusturya'da yakalanmasının ardından eski dosyaların ortalığa döküldüğünü söyledi.
Bunlardan birinin de Borajet meselesi olduğunu belirten Güngör, bir süredir yazılıp- çizilenleri izlediğini, herkesin bir şeyler anlattığını ifade etti. "O dönemde bu konuya kafa yormuş biri olarak benim de epeyce anlatacaklarım var" diyen Güngör, şunları yazdı:
DÜNYA
Enis Berberoğlu: Sezgin Baran Korkmaz, sadece numara girerek istediği kişinin WhatsApp yazışmalarını görebiliyor
Bayındır- Koca ikilisinin Borajet'le bağının 2012 itibariyle tamamen sonlandığını aktaran Güngör, "Fakat, tam 4 yıl sonra (Borajet SBK'nın eline geçmeden birkaç ay önce) Borajet-FETÖ algısı yapılıyor. Tuhaf değil mi?" diye sordu.
"Neyse, o dönemde Ayaslı'nın iddialarına göre, şirketteki herkes SBK tarafından satın alınıyor ya da tehdit/şantajla kendi lehine konuşmaya zorlanıyor" diyen Güngör, bu noktada ABD'deki soruşturma dosyalarında finans müdürü Zahide Üner'in Korkmaz'ın tarafına geçmediği için tecavüzle tehdit edildiğine dair ifadelerinin olduğunu vurguladı. 
Güngör, "Sonrası Hollywood filmi gibi" ifadesini kullandığı yazısında şunları kaydetti:

'Kimse o detayları sorgulamıyor' 

Yorum yaz