DÜNYA

CHP'li Çeviköz'den Bakan Soylu'ya: Cihatçı grup liderine vatandaşlık verilmesi bilginiz dahilinde midir?

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Ecnad’üş Şam adlı cihatçı grubun liderinin Türk vatandaşlığına geçmesiyle ilgili, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Bu kişiye T.C. vatandaşlığı verilmesi bilginiz dahilinde midir? Bahse konu kişi, T.C. vatandaşı olma şartlarının hangilerini sağlamaktadır?" diye sordu.
Sitede oku
CHP İstanbul Milletvekili Çeviköz, Suriye’de faaliyet gösteren Ecnad’üş Şam adlı cihatçı grubun lideri Ebu Hamza’nın “Manar Al-Shami' ismiyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmesiyle ilgili Bakan Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.
Halk TV'nin ANKA'dan aktardığına göre Çeviköz, "Kişiye ait olduğu belirtilen T.C. numarası ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı No ile İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden sorgulama yapıldığında kamuoyuna yansıyan iddiaların doğru olduğu görülmektedir" dedi ve Soylu’ya şu soruları yöneltti:

ABD’li gazetecinin eski El Kaide komutanı olduğunu iddia etmişti 

ABD'li gazeteci Lindsey Snell, eski El Kaide komutanı olduğu iddia edilen Al-Shami'nin Türkiye vatandaşlığı aldığını belirtmiş ve T.C. kimlik kartını paylaşmıştı. Al Shami’nin 'Ecnad'üş Şam' adlı cihatçı grubunun liderlerinden Ebu Hamza olduğu ve daha önce de Ukrayna vatandaşlığı aldığı iddia edilmişti.
Yorum yaz