DÜNYA

Selvi: Erdoğan başkanlığındaki toplantıda 'Kadına şiddetin önlenmesinde Diyanet’e büyük görev düşüyor' tespiti öne çıktı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı toplantıdan detaylar aktardı. Selvi, "Toplantıda, 'Kadına şiddetin önlenmesinde Diyanet’e çok büyük görev düşüyor' tespiti öne çıktı" bilgisini verdi.
Sitede oku
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugün yayımlanan yazısının 'Kadına şiddete eylem planı geliyor' başlıklı bölümünde sözlerine "Kiminin bir mezar taşı dahi olmadı. Kiminin ise adı kadın cinayetleri dosyasında yer aldı. Münevver Karabulut'tan, Özgecan Aslan'dan, Emine Bulut'tan, Ceren Damar'dan, Duygu Delen'den, Pınar Gültekin'den yani erkekler tarafından vahşi bir şekilde katledilen kadınlardan söz ediyorum. Hayatlarının baharında solan çiçekler gibi gittiler" diye başladı.
Kadına şiddet sorununun terörle, mafyayla, uyuşturucuyla mücadele gibi ele alınması gerektiğini belirten Selvi, "Çünkü sorun çok derinlerde. O nedenle kadına şiddetle mücadele adına Cumhurbaşkanlığı himayesinde 1 Temmuz Perşembe günü açıklanacak olan eylem planını önemsiyorum" ifadesini kullandı.
Selvi, eylem planının uzun emekler sonucunda hazırlandığını belirterek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın kendisinin de aralarında yer aldığı gazetecilerle iki grup halinde bir araya geldiğini vurguladı. 24 Haziran tarihinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geniş katılımlı bir toplantı yapıldığını söyledi. Selvi, o toplantıdan bazı başlıkları şöyle aktardı: 

'Kararlılık mesajı'

'Diyanet'in rolü'

Yorum yaz