DÜNYA

Kılıçdaroğlu: Makine Kimya Endüstrisi’ni satmanın hukuki altyapısını oluşturuyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Makine Kimya Endüstrisi'nin satışının yapılması için hukuki alt yapı oluşturulduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyet'in kurduğu bütün fabrikaları satıyorlar. Tank Palet dahil. Şimdi de Kırıkkale'de Makine Kimya Endüstrisi'ni satmanın hukuki altyapısını oluşturuyorlar. Bunu anonim şirkete dönüştürmek istiyorlar" dedi.
Sitede oku
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Makine Kimya Endüstrisi'nin hükümet tarafından 'anonim şirkete dönüştürülmek istendiği'ni belirterek,"Cumhuriyet'in kurduğu bütün fabrikaları satıyorlar. Tank Palet dahil. Şimdi de Kırıkkale'de Makine Kimya Endüstrisi'ni satmanın hukuki altyapısını oluşturuyorlar. Bunu anonim şirkete dönüştürmek istiyorlar" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, "Silah üretiliyor, mühimmat üretiliyor. Kırıkkale'yi Kırıkkale yapan orasıdır. Cumhuriyeti kuranlar, Kurtuluş Savaşı’nı verenler Anadolu'nun merkezine entegre bir silah sanayisi kurmak istediler. Bu entegre silah sanayisinin adı Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'ydu. Şimdi bunu bitiriyorlar. Kırıkkale ayakta, işçiler ayakta. Biz onların hakkını arıyoruz" ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu’nun Kocaeli'nde muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldiği konuşmasından öne çıkan detaylar şöyle:

'Çevre konusunda hangi adımı attılar?'

"Fakirlere yardım yapıyorum' diyerek vicdanını rahatlatıyor"

'10 milyon işsiz var'

Makine Kimya Endüstrisi'ni satmanın hukuki altyapısını oluşturuyorlar

Yorum yaz