DÜNYA

Dilipak: NATO’nun 2030 hayali de ölü doğdu

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "NATO’nun 2030 hayali de ölü doğdu" şeklindeki düşüncesini dile getirdiği yazısında ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği görüşmeye de değindi. Dilipak, "Putin ülkesine başı daha dik dönüyor" dedi.
Sitede oku
Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, 'Batı yönünü arıyor' başlığıyla yayımlanan yazısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında gerçekleşen görüşmeye de değindi. 
Dilipak, görüşme öncesi Biden'ın Putin'i 'zeki, zor ve değerini hak eden bir hasım' olarak tanımladığını ve Washington'un kırmızı çizgilerini Rus lidere aktaracağını söylediğini hatırlattı.
"Zirve sonundaki açıklamalardan anlaşıldığına göre, iki ülke elçilikleri yeniden çalışmaya başlayacak. Ukrayna konusunda bir uzlaşma yok. İki taraf da ilişkileri daha fazla germekten yana değil. Siber güvenlik ve nükleer güvenlik konusunda karşılıklı görüşmeler başlayacak" diyen Dilipak, şöyle devam etti:

'Putin ülkesine başı daha dik dönüyor'

'2030 Strateji Konsepti NATO’nun yeniden yapılandırılmasını öngörüyordu'

'Kovboyu ülkesinde heyecanla bekleyen danışmanları yok'

Dilipak, sözlerini "Kovboyu ülkesinde heyecanla bekleyen danışmanları yok. Şimdi imajlarını düzeltmek için bir takım sürpriz çıkışlar yapabilirler ama gelinen noktada daha da yalnızlaşan Amerika yeni bir çıkış yapacak olursa, dünyadan daha sert bir tepki alabilir" diye noktaladı.
Yorum yaz