DÜNYA

Erdoğan: Ermenistan, Azerbaycan ile problemlerini çözdükçe Türkiye olarak biz de gereken adımları atacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Milli Meclisi'ne hitabında "Ermenistan, Azerbaycan ile problemlerini çözdükçe Türkiye olarak biz de gereken adımları atacağız" ifadesini kullandı.
Sitede oku
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Milli Meclisi'ne hitap etti.
Sözlerine "İki devlet tek millet anlayışı ile saygı ve bahtiyarlıkla selamlıyorum. Çok bahtiyarım çünkü Karabağ'ı azad etmiş milli mecliste sizinleyim" diye başlayan Erdoğan, "Azeri kardeşlerim Karabağ'da 30 yıl kendi evlerinden uzaktaydılar. Şimdi bu topraklar sahiplerine kavuştu. Kafkaslardaki barış ve huzurdan yalnız Azerbaycan değil Ermenistan da dahil olmak üzere tüm bölge ülkeleri, dünya kazançlı çıkacaktır" ifadesini kullandı.
Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i bir kez daha tebrik ederek, "Liderlerinin yanında Karabağ'da zafere ulaşmak için tek yumruk ve tek millet olan Azerbaycan halkını tebrik ediyorum. Elbette gözlerini kırpmadan vatan için Karabağ için Karabağ'ın azatlığı için mücadele eden Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ni tebrik ediyorum" dedi.
"Biz de bugün ve gelecekte bir ve beraber olacağız. Azerbaycan'ın aydınlığı aydınlığımız, sevinci sevincimiz, kaderi kaderimiz, kederi kederimizdir" diye konuşan Erdoğan'ın, açıklamalarının devamında öne çıkanlar şöyle:

'Buraları ne hale getirmişler'

DÜNYA
Erdoğan: Türkiye olarak kadim şehir Şuşa'da en kısa sürede bir başkonsolosluk açmayı planlıyoruz

'Şuşa'yı Türk dünyasının da kültür başkenti olarak görmekten mutluluk duyarız'

'Azerbaycanlı kardeşlerimize yuvalarına dönem yolu açılmıştır'

'Zengezur koridorundaki demir yoluyla Ermeniler de kolayca dünyaya ulaşabilecek'

'Dünyada çözülecek daha çok sorunlarımız var'

Yorum yaz