DÜNYA

CHP'li Ağbaba: Cemil Çiçek 'çantalar dolusu para alanları' Erdoğan'a sorsun

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, YİK üyesi Cemil Çiçek'in "Araçlara çantalar dolusu para konulduğu iddiasını görmezden gelebilir misiniz?" açıklamasını hatırlatarak, "Temiz rolü oynamayın. Burada pisliğe bulaşmamış kimse yok. Bu soruyu kamuoyuna değil, her hafta toplandığın Recep Tayip Erdoğan’a sor" ifadelerini kullandı.
Sitede oku
CHP Ekonomi ve Esnaf Masası’nın Doğu ziyareti kapsamında beşinci durağı Diyarbakır oldu. CHP genel başkan yardımcısı, parti meclisi üyesi ve milletvekillerinden oluşan CHP’li heyet, Diyarbakır çalışmasına basın toplantısıyla başladı.
Basın toplantısında heyet adına söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Cemil Çiçek'in "Ortalıkta siyasetçilerin araçlarına çantalar dolusu para konulduğu iddiaları var. Bu iddia suç örgütü lideri olarak tanıtılan birisine ait. Bunu görmezden gelebilir misiniz?" açıklamasına işaret eden Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:
"Cemil Çiçek şu anda Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi. Dün açıklamasında ‘Araçlara çantalar dolusu para konulduğu iddiasını görmezden gelebilir misiniz’ cümlesiyle artık kendisi de Türkiye bir çöküntüyü yaşamakta olduğunu itiraf ediyor. Cemil Çiçek keşke bu soruyu her hafta toplandığı Erdoğan’a sorsaydı ya da Süleyman Soylu’ya veya Binali Yıldırım’a sorsaydı. Sen eskiden bakanlık yaptın, şimdi AKP’nin en etkili siyasetçilerinden birisin. İyi polis kötü polis rolünü oynamayı bırakın."
Ağbaba, "Çantalar dolusu parayı, 10 bin dolar maaşı kim aldı, sen biliyorsun. Temiz rolü oynamayın. Burada pisliğe bulaşmamış kimse yok. Bu soruyu kamuoyuna değil, her hafta toplandığın Recep Tayip Erdoğan’a sor. Bir de ‘görmezden gelinemez’ diye söylüyorlar, görmezden gelen Recep Tayyip Erdoğan. Kamuoyu her şeyi görüyor, biliyor" dedi.

'Türkiye’de en az 2 milyonun üzerinde çocuk işçi var'

CHP’li Ağbaba’nın konuşmasından satır başları şunlar:

'Dünya âlem bu skandalların bir ucunun Erdoğan’a uzandığını biliyor'

'Hayaller Kanada, gerçekler Tanzanya'

'Erdoğan’ın korumak gençlerimizi uyuşturucuya karşı korumakta daha önemli'

'Avrupa’da uyuşturucu kalmadı, çünkü hepsi Türkiye’de'

Yorum yaz