DÜNYA

Erdoğan: Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine ulaşmaya artık çok daha yakınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınının ekonomiye etkilerini değerlendirdi. Erdoğan, "Salgınla birlikte ortaya çıkan küresel kriz ülkemizin önünde ne kadar büyük fırsatlar bulunduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.  Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine ulaşmaya artık çok daha yakınız" dedi.
Sitede oku
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yukarı Afrin Barajı'nın açılışında konuştu. Halen 18 milyon nüfusa 1.8 milyar metreküp su teminini sağlayarak 90 adet içme suyu projesiyle ilgili yatırımların sürdüğünü belirten Erdoğan, "Özellikle sulama yatırımlarında hala kat etmemiz gereken mesafe olduğunu biliyoruz. Ancak şu ana kadar kurduğumuz altyapının ehemmiyetinin de farkındayız. Özellikle GAP bölgesindeki yatırımları hızlı bir şekilde tamamlayarak yaptığımız yatırımların meyvelerini almaya başlayacağız" dedi.
Erdoğan, dünyanın su yönetimi konusunda yeni bir evreye girmeye başladığını belirterek, şu dönemde eldeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmekte kararlı olduklarını belirtti.
Açıklamalarının devamında "Verdiğimiz kararlı mücadeleyle Türkiye'yi terör örgütlerinin ve suç çetelerinin tasallutundan kurtardık. Türkiye darbe girişimi dahil ne yaşarsa yaşasın demokratik hukuk devleti ilkelerine bağlılığından asla taviz vermedi" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

'Milletimizin demokratik ve ekonomik kazanımlarına göz dikenlere asla geçit vermeyeceğiz'

'Sahip olduğumuz güven, huzur, refah ikliminin değerini bilerek hedeflerimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz'

'Yapısal reformlarla kalıcı kazanımlar elde edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın'

Yorum yaz