YAŞAM

Emine Erdoğan: Çevre sorunu ulusal bir sorun değil, küresel bir meseledir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, iklim krizi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Çevre sorunu ulusal bir sorun değil, küresel bir meseledir" dedi.
Sitede oku
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, iklim krizi konusuyla ilgili olarak gazeteci Adem Metan'a açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ilk olarak "Çevre sorunu ulusal bir sorun değil, küresel bir meseledir" vurgusunu yaptı.
"İklim krizi konusunda yükümüz de sorumluluğumuz da çok ağır" diyen Erdoğan, "Sıklıkla tekrar ettiğimiz bir gerçek var, neslimiz iklim krizini bir kriz olmaktan çıkarabilecek artık son nesildir. Bu nedenle yükümüz de sorumluluğumuz da çok ağır. Atık alanında akıllı şehirler girişiminin çevre ve doğayla uyumlu şehirler hedefine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.
Bu girişimin başarıya ulaşmasına katkıda bulunmakta kararlı olduklarını vurgulayan Emine Erdoğan, "Kirlenen hava hepimizin nefesinden eksiltir. Uzak bir ülkede kuruyan bir yeryüzü suyu hepimizin içeceği suyu azaltır. Bu sorumluluk bilinciyle 2017’de sıfır atık projesine başladık. Ardından sıfır atık mavi projemizi devreye aldık" diye konuştu. 

'Tarihte genç nüfus ilk defa bu kadar yüksek bir seviyeye vardı'

Emine Erdoğan, tarihte genç nüfus ilk kez bu kadar yüksek bir seviyeye vardığını söyleyerek sözlerini sürdürdü:
 
Yorum yaz