DÜNYA

AK Partili Tevfik Göksu'dan İBB'ye: İstanbul'un yazını kışa çevirmeyi başardınız

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin ağustos ayında kış çalışması yaptığını söyledi. Tespitin Sayıştay raporunda yer aldığını belirten Göksu, "İstanbul’un yazını kışa çevirmeyi de başardınız. İstanbulluların parasını çarçur etmenize müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Sitede oku
Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu"İBB yönetimi iki yılda İstanbullunun parasını yandaş CHP'lilere peşkeş çekti" dedi.
İhlas Haber Ajansı'nda (İHA) yer alan habere göre denetim raporlarında ve Sayıştay raporlarında bu durumun gün yüzüne çıktığını savunan Göksu, "İBB’de ihaleler şeffaf yapılmamaktadır. 'İhaleleri canlı yayınlayacağım' diyen bu yönetim, kendi yandaşlarına vermek için yüksek bütçeli ihaleleri bölüştürmektedir" diye konuştu.
"İhaleleri canlı yayınlayacağım diyen bu yönetim, kapalı kapılar ardında yaptığı pazarlık usulü ihalelerle en düşük teklif vereni değil, en yakın CHP’liyi seçmektedir" diyen Göksu, CHP’li İBB yönetiminin yaptığı ihalelerle İstanbulluları zarara uğrattığını belirterek şunları söyledi:

'AK Parti döneminde 7 liraya alınmış bir ekmek arası kaşar, 29 lira gibi fahiş bir rakama satın alınmıştır'

Büyükşehir belediyesi yönetiminin, Sayıştay raporunda yer alan tespite göre ağustos ayında kış çalışması işi yaptığını açıklayan Göksu, "Sayıştay raporunda böyle bir tespit var. 31 Mart'ta bitmesi gereken 'kış şartları ile mücadele çalışmaları' işinin süresini ağustos ayı sonuna kadar uzatmışlar. Yahu arkadaş. İçinizde hiç mi aklı başında bir adam yok? İçinizden hiç kimse 'yok arkadaş bu kadar da olmaz' demiyor mu? Sonunda İstanbul’un yazını kışa çevirmeyi de başardınız. Buradan İstanbullular adına Sayın Başkan’ı ve yönetimini uyarıyorum: İstanbulluların parasını çarçur etmenize müsaade edemeyiz, etmeyeceğiz. İstanbullunun emaneti olan her bir kuruşun hesabını vermek zorundasınız" ifadelerini kullandı.
Yorum yaz