DÜNYA

Çin'de İşçi Bayramı tatilinde yerli turist rekoru bekleniyor

Sitede oku
1 / 5
Koronavirüs pandemisinin çıkış noktası olarak bilinen Çin'de kısıtlamaların büyük oranda kaldırılması sonrası dönemde yaşanan seyahat çılgınlığı 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda tavan yaptı.
2 / 5
Sınırlar hâlâ kapalı olduğu için popüler destinasyonlar Singapur, Tayland ve Japonya'ya değil ülke içinde seyahat eden ama evlerinden daha uzak yerleri tercih edip daha uzun bir tatil planlayan Çinlilerin sayısı rekor seviyeyi buldu. Çevrimiçi seyahat devi Trip.com sitesinin verilerine göre geçen yıl 1 Mayıs'ta evlerinde kapalı olan Çinliler bu sene ise 200 milyona yakın seyahat rezervasyonu yaptı. Bu da tüm 1 Mayıs tatillerinde yapılan seyahat sayısı açısından bir rekor olma özelliği taşıyor. Pandemiden önceki son 1 Mayıs tatilinde 195 milyon seyahat kayda geçmişti.
3 / 5
Çin'de büyük şehirlerde aşılama oranının yüksek olması da halkın daha az korkup daha çok seyahat planı yapmasında bir etken. Reuters ajansına konuşan ekonomist Nie Wen, seyahat edenlerin sayısının 300 milyonu bulabileceğini söyledi ki bu sayı ABD nüfusuyla hemen hemen eşdeğer.
4 / 5
Tur acenteleri bazı Çinlilerin 1-5 Mayıs arasındaki tatili uzatıp 9 güne çıkardığına dikkat çekti. Bununla birlikte otel ve bilet fiyatları da uçuşa geçti. Dali'de butik bir misafirhanesi bulunan Li Hua, 16 odanın hepsinin rezerve edildiğini ve oda fiyatlarına yarı yarıya zam yaptıklarını anlattı. Fazladan elde etmiş olacağı geliri çalışanları arasında paylaştıracağını söyleyen Li, büyük otellerin de yüksek talep nedeniyle ücretleri artırdığının altını çizdi: "Geceliği 3 bin yuandan (464 dolar) fazla olan oteller en rağbet gören yerler."
5 / 5
Konaklama ve bilet fiyatlarındaki artıştan araba kiralama firmaları da nasibini aldı, 16 Nisan itibarıyla kiralık araç talebi 2019'a oranla yüzde 126 arttı.
Yorum yaz