DÜNYA

Sputnik V'nin geliştiricilerinden sözleşmeyi açıklamakla tehdit eden Slovakya'ya: Pfizer'in sözleşmesini de açıklayın

Sputnik V aşısının geliştiricileri, Slovakya'nın aşı tedarik sözleşmesini yayınlamasına karşı olmadıklarını, ama aynı zamanda Pfizer aşısının tedarikine ilişkin sözleşmenin de yayınlanmış olması gerektiğini ifade etti.
Sitede oku

Sputnik V aşısının geliştiricileri, Slovakya Sağlık Bakanı Vladimir Lengvarsky'in, Rusya kabul etmese de Sputnik V aşısının tedarik sözleşmesini yayınlayacakları yönündeki açıklaması değerlendirdi.

Sputnik V'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Slovakya'nın, Sputnik V aşı tedarikine ilişkin sözleşmeyi yayınlamasına karşı değiliz. Elbette karşılaştırma amacıyla Pfizer aşısının tedarikine ilişkin sözleşme de yayınlanmalı. Macaristan, gerçek uygulama verilerine dayanarak, Sputnik V’nin Pfizer’den daha iyi performans sergilediğini bildiriyor. Belki Sputnik V’nin tedarik sözleşmesi de daha iyi?" ifadelerine yer verildi.

Daha önce Slovakya'da ilaç düzenleyicisi Devlet İlaç Kontrolü Ensitüsü'nün sekreteri Magdalena Jurkemikova, 1 Mart'ta ülkeye gelen ilk Sputnik V aşı partisinin, The Lancet tıp dergisinde yayınlanan özelliklere uymadığını duyurmuştu.

Sputnik V aşısının geliştiricileri, Slovakya Devlet İlaç Kontrolü Enstitüsü'nü sözleşmeyi ihlal ederek Avrupa Birliği'nin (AB) yetkili laboratuvarları erişilebiliyor olmasına rağmen Sputnik V aşısına yönelik testleri, yetkili olmayan bir laboratuvarda gerçekleştirmekle' suçlamıştı.

Yorum yaz