DÜNYA

Avustralya'da kamu yayın kuruluşu ABC ile Donanma arasında 'twerk krizi'

Avustralya'da deniz kuvvetleri donanmasına yeni katılan 2 milyar dolarlık geminin hizmete giriş töreni sırasında gerçekleştirilen dansın yayınlanma şekli tartışmalara neden oldu. Yerel medya kanalı ABC'nin dans videosunun üzerinde oynayarak 'uygunsuz' olarak nitelemesine Başbakan Morrison tepki gösterdi.
Sitede oku

Sidney Limanı'nda Deniz Kuvvetleri Komutanı, Avustralya Genel Valisi ve Genelkurmay Başkanı’nın da katıldığı törenle HMAS Supply adlı tedarik gemisi hizmete girdi.

Törenden önce 7 kişilik dans grubu 101 Doll Squadron'un twerk dansı performansı ise tartışma yarattı.

Kamu yayın kuruluşu ABC, dans üst düzey yetkililer tören alanına gelmeden önce yapılmasına rağmen görüntülerin üzerinde oynadı. Dansı, milletvekilleri ve ordu yetkilileri varken yapılmış gibi göstererek 'uygunsuz' diye servis eden kanal, tepkilere neden oldu.

'Ürkütücü bulduk'

Dans grubu 101 Doll Squadron ise haberin ardından 'güvende olmadıklarını' hissettiklerini ve kişisel olarak saldırıya uğradıklarını belirten bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "ABC'nin, katılmayan misafirleri görüntülere eklemesi aldatıcıdır. Bunu çok ürkütücü bulduk" ifadeleri yer aldı. 

Sosyal medyada ABC'ye tepki gösteren kullanıcılar videonun orijinal halini paylaştı. 

​Diğer yerel medya kanalları ise ABC'nin izleyicileri yanıltmasını haberleştirdi. 

Yorum yaz