DÜNYA

Van'da Nevruz kutlamaları: Ateş yakarken yanma tehlikesi geçirdiler

Van'da kutlama alanında toplanan binlerce kişi müzikler eşiliğinde halay çekti. Nevruz ateşinin yakılması sırasında ise 2 kişi yanma tehlikesi atlattı.
Sitede oku

Van Valiliği'nden alınan izinle HDP'nin düzenlediği Nevruz etkinliği, Van Kalesi'nin güneyinde bulunan Atatürk Kültür Parkı'nda yapıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı alana gelenler, kurulan 2 güvenlik barikatından geçirildi, ateşleri ölçülüp, üst aramaları yapıldı.

Nevruz kutlamasına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz ile HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, bölge milletvekilleri ile binlerce kişi katıldı.

DHA'nın haberine göre kurulan güvenlik noktalarında görev yapan polis ekiplerinin, koronavirüs salgınına karşı tulum giyip, maske ve siperlik taktıkları görüldü. Kutlamalara katılanlar sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde halay çekti. Görevliler, kutlamaya katılanlara sık sık maske takmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Kutlamalar saat 15.00'te sona ererken, polis dağılım sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı, etkinlik sırasında da helikopterler güvenlik için bölgenin üzerinden uçtu.

Yakılan Nevruz ateşinde ise bir kadın ve bir erkek ateşlerin arasında kaldı. İkisi de olaydan yara almadan kurtulmayı başardı.

Yorum yaz