DÜNYA

New York Valisi Cuomo'ya, hakkındaki taciz suçlamaları nedeniyle istifa baskısı artıyor

ABD'nin New York Eyalet Kongresi'nin 59 üyesi, hakkındaki cinsel taciz suçlamaları süren Vali Andrew Cuomo'ya istifa çağrısında bulundu.
Sitede oku

19 senatör ve 40 milletvekili, yayınladıkları ortak açıklamada, Vali Andrew Cuomo'nun artık gitme zamanının geldiğini belirterek, "Valinin uygunsuz davranışlarını kabul etmesi ve bakımevlerinde Kovid-19 ölümleriyle ilgili verilerin gizlenmesi olayı karşısında bizim ve halkın güvenini kaybetti" ifadelerine yer verildi.

Eyalet Meclisi'nin Demokrat lideri Carl Heastie’nin iddialar karşısında Kongre üyeleriyle 'ileriye dönük potansiyel yollar' üzerine görüşme yapacağı kaydedildi.

Eyalet Meclisi'nin Cumhuriyetçi grubu lideri Will Barclay, 9 Mart’ta, hakkındaki taciz suçlamaları nedeniyle Cuomo'nun azli için tasarı hazırladıklarını duyurmuştu.

Azil davasının açılması için Heastie’nin tasarıyı Eyalet Meclisi'nde oylamaya sunması ve 150 sandalyeli meclisten salt çoğunluk olan 76 oyla geçmesi gerekiyor. Tasarı kabul edilirse 63 kişilik eyalet senatosunda yargılamanın başlaması ve sonunda yapılacak oylamada Cuomo’nun azli için senatonun salt çoğunluğunun 'evet' demesi gerekiyor.

Yorum yaz