DÜNYA

Oyuncu Rasim Öztekin hayatını kaybetti

Usta oyuncu Rasim Öztekin geçirmiş olduğu kalp krizi sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Sitede oku

Sanatçı Rasim Öztekin, hayatını kaybetti.

Öztekin, geçirdiği kalp rahatsızlığından sonra, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Öztekin'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Cevdet Uğur, "Hastanın hayati tehlikesi bulunmakta ve durumu ciddiyetini korumaktadır" demişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Öztekin’in “Yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini” duyurdu.

Başsağlığı mesajları

Öztekin'in hayatını kaybetmesinin ardından siyasetçilerden ve ünlü isimlerden başsağlığı mesajları geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Telegram'dan yaptığı paylaşımda ''Rasim Öztekin'e Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum'' açıklamasını yaptı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hayat verdiği karakterler ile bazen güldüren bazen hüzünlendiren ama her defasında bir kez daha kendine hayran bırakan usta sanatçı Rasim Öztekin'in vefatından dolayı derin üzüntü duydum." ifadesini kullandı.

Sıkı Galatasaray taraftarı olan Öztekin için Galatasaray Futbol Kulübü ise, "Türk sineması ve tiyatrosunun usta oyuncularından, kulübümüzün 8385 numaralı Divan Kurulu Üyesi Rasim Öztekin'in vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız" diyerek bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Ferhan Şensoy, Kel Hasan Efendi'nin kavuğunu Rasim Öztekin'e devretmişti

Rasim Öztekin, 14 Ocak 1959'de İstanbul'da doğdu. 

Oyuncu Pelin Öztekin'in babası da olan Öztekin Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun oldu.

Sanatçı, sahne yaşamında ilk deneyimlerini İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Nöbetçi Tiyatro’da amatör çalışmalarla edindi. Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı.

​2016 yılında Kel Hasan Efendi'nin kavuğu, Ferhan Şensoy tarafından kendisine devredildi. 20 Eylül 2020 tarihinde ise kavuğu Şevket Çoruh'a devretti.

1992-1995 yılları arasında televizyonlarda şov programları yaptı.

1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “2071’de Türkiye” adlı müzikali sahneye koyup oynadı.

Tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol aldı. TRT'ye program metin yazarlığı ve bir dönem Akşam gazetesinde köşe yazarlığı da yaptı.

Yorum yaz