DÜNYA

Gözaltına alınan Evrensel yazarı Ayşen Şahin serbest bırakıldı

Evrensel gazetesi yazarı Ayşen Şahin, sosyal medya hesabından gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. Avukat Torun, Şahin'e yöneltilen suçlamanın TCK'nın 216. maddesinde düzenlenen 'Halkı Kin ve Nefrete Tahrik' olduğunu belirtti ve ardından Şahin'in serbest bırakıldığını duyurdu.
Sitede oku

Evrensel gazetesi yazarı Ayşen Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda gözaltına alındığını belirtti.

Şahin, paylaşımında "Arkadaşlar polis kapıda, Vatan Emniyete götürülüyorum. Üstümü değiştirip çıkıyorum. Herkese tek tek haber veremedim" ifadelerini kullandı.

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Polat: Takip ediyoruz

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ise, konuya ilişkin "Şimdi Taksim İlkyardım'da. Vatan'a götürülüyor. Henüz sebep söylenmemiş. 'Kağıdın ucundan gördüm. Boğaziçi protestoları ile ilgiliymiş' dedi. Takip ediyoruz" bilgisini verdi.

​Öte yandan '8 Mart Kadın Platformu' Twitter hesabı, Şahin'in gözaltına alındığı anların görüntülerini paylaştı.

​Avukat Tuba Torun: Katiyen suç unsuru taşımayan tweet'ler

Avukat Tuba Torun da Şahin'e yöneltilen suçlamanın TCK'nın 216. maddesinde düzenlenen 'Halkı Kin ve Nefrete Tahrik' olduğunu belirtti.

Torun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İfadeye giriyoruz. Suçlama TCK m. 216 Halkı Kin ve Nefrete Tahrik. Katiyen suç unsuru taşımayan tweet'ler. Bu gece bekletecekler gibi duruyor. Ayşen iyi, merak etmeyin. Herkese selamı var" dedi.

​Serbest bırakıldı

Bununla birlikte avukat Torun, Şahin'in serbest bırakıldığı bilgisini paylaştı.

Yorum yaz