DÜNYA

Almanlar, Rusya'ya yönelik yaptırımlardan şikayetçi

Almanya'nın Münih kentindeki Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nün (Ifo) yaptığı araştırmada, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlar yüzünden Alman ekonomisinin büyük zarara uğradığı kaydedildi.
Sitede oku

Ifo uzmanlarının, 862 Alman şirketine yönelik gerçekleştirdiği araştırma, Rusya'yı hedef alan yaptırımların, bu ülkeyle iş yapılırken artan bürokratik maliyetlere ve zorluklara yol açtığını ortaya çıkardı. Şirketlerin neredeyse yarısı, yaptırımların kaldırılmasını talep ederken bu adımın onlar için yararlı olacağını belirtti.

Rusya: ABD, Kuzey Akım-2 yaptırımlarıyla adil rekabet ve serbest ticaret kurallarını ihmal ediyor
Alman ekonomisinin Rusya'ya yönelik yaptırımlardan en çok zarar gören sektörlerin otomotiv, makine mühendisliği ve kimya endüstrileri olduğu ifade edilen araştırmada, en büyük darbeyi de Almanya'nın doğusundaki eyaletlerin aldığı kaydedildi.

Rusya'daki Alman şirketlerinin karşı karşıya olduğu zorluklar arasında da döviz kurlarındaki dalgalanma, ithal ikame politikası, güven ve itibar kaybı ile üçüncü ülkelerden şirketlerle artan rekabet gösterildi.

Ayrıca araştırmaya katılanların büyük kısmı, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesinin tamamlanması gerektiğini savundu.

Yorum yaz