MULTİMEDYA

Cuma namazı sonrası 81 ilde yağmur duası

Sitede oku

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından 81 ilde bugün kılınan cuma namazının ardından cemaat, kuraklık tehlikesine karşı yağmur yağması için dua etti.

"Su: Hayat ve Şifa Kaynağımız" konulu hutbe, cuma vakti Türkiye genelindeki camilerde okundu. Suyun bilinçli kullanılması ve israf edilmemesine ilişkin uyarıların yapıldığı hutbede, cuma namazının farzından sonra yağmur duası edildi.

Suyun bilinçli kullanılması ve israf edilmemesine ilişkin uyarıların yapıldığı hutbede, cuma namazının farzından sonra yağmur duası edildi.

1 / 8
Son dönemde ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle Türkiye genelinde cuma namazında yağmur duası yapıldı.
2 / 8
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne gelen vatandaşlar Cuma namazında caminin içini tamamen doldurdu. Dışarı hasırlar serilerek sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun olarak cuma namazı kılındı. "Su: Hayat ve Şifa Kaynağımız" konulu hutbe okundu. Suyun bilinçli kullanılması ve israf edilmemesine ilişkin uyarıların yapıldığı hutbeden sonra yağmur duası yapıldı.
3 / 8
Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki kapalı pazar alanında, ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı.
4 / 8
Niğde Kalesi içinde bulunan tarihi Alaeddin Camisi'nde ve diğer camilerde cuma namazı öncesi "Su: Hayat ve Şifa Kaynağımız" konulu hutbe okundu.
5 / 8
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı.
6 / 8
Hatay'da da cuma namazı sonrası camilerde yağmur duası yapıldı. Anadolu'nun en eski camisi Habib-i Neccar'da sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun kılınan namazın ardından vatandaşlar duaya iştirak etti.
7 / 8
Tekirdağ'da camilerde cuma namazında yağmur duası yapıldı. Rüstempaşa Camisi'ne gelen cemaat, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun namaz kıldıktan sonra, yağmur duasına katıldı.
8 / 8
Burdur İl merkezi ve tüm İlçe ve köylerde Kılınan Cuma namazı sonrasında yağmur duası yapıldı.
Yorum yaz