DÜNYA

RT'ye röportaj veren Trump'ın Kovid-19 danışmanı Atlas özür diledi

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) danışmanlarından Dr. Scott Atlas, Yabancı Ajanlar Kayıt Yasası (FARA) kapsamında yer alan Russia Today'e (RT) verdiği röportaj nedeniyle bir özür mesajı yayınladı.
Sitede oku

Twitter hesabından açıklama yapan Atlas, "Kısa süre RT'ye bir röportaj verdim ve onların yabancı ajan olarak kayıtlı olduğunun farkında değildim. Röportajı verdiğim için pişmanlık duyuyorum ve benden faydalanılmasına izin verdiğim için özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Atlas, ABD'yi savunmak için çok çalışan ulusal güvenlik topluluğundan özellikle özür dilediğinin altını çizdi.

 

RT'de yayınlanan 'Going Underground' programı için 27 dakikalık bir röportaj veren Atlas, Beyaz Saray'ın Kovid-19 salgınıyla mücadelesini değerlendirmişti. Atlas, uygulanan sokağa çıkma yasağının etkili olmadığını ve insanları öldürdüğünü belirtmişti.

Maske kullanımı ve sosyal mesafe gibi önlemlerin sinir hastası çocuklardan oluşan bir nesil ortaya çıkardığını iddia eden Atlas, haziranda 18-24 yaş aralığındaki her 4 ABD'liden birinin sokağa çıkma yasağı yüzünden kendini öldürmeyi düşündüğünü öne sürmüştü.

Atlas, Bill Gates tarafından 'sözde uzman' olarak nitelenirken Kovid-19'la mücadele ekibinde yer alan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci Atlas'la arasına mesafe koymuştu.

Yorum yaz