DÜNYA

Güney Lübnan'da 'Hizbullah'ın silah deposunda' patlama

Beyrut Limanı'ndaki yıkıcı patlamaların yaralarını saramamış Lübnan, bu kez İsrail'e direniş örgütü Hizbullah'ın kalesinde meydana gelen patlamayla sarsıldı. Reuters'e konuşan güvenlik kaynakları, patlamanın 'Hizbullah'ın silah deposunda meydana geldiğini ve teknik bir arızadan kaynakladığını' söyledi.
Sitede oku

Lübnan'ın güneyindeki Ayn Kana kasabasında meydana gelen şiddetli patlamanın ardından göğe devasa dumanlar yükseldi.

Reuters'e konuşan güvelik kaynakları, patlama nedeniyle birçok kişinin yaralandığını söyledi.

Ancak kaynaklar ilk etapta sayı vermedi.

Görgü tanıkları, patlamanın şiddetiyle yerin sarsıldığını belirtti.

Reuters'e konuşan bir güvenlik kaynağı ve el Cedid kanalı, patlamanın Hizbullah'ın silah deposunda meydana geldiğini ve teknik bir arızadan kaynakladığını söyledi. Başkent Beyrut'un 50 km güneyindeki bölgenin İran destekli Şii örgüt tarafından güvenlik kordonuna alındığı kaydedildi.

Patlama sonucu ağır hasar meydana gelirken, büyük bir krater de oluştu.

İsrail'e karşı direnişinde kazandığı zaferlerle tanınan Hizbullah'dan ilk etapta patlamayla ilgili açıklama gelmedi. Şii örgütün TV kanalı el Manar'ın haber bülteninde, patlamanın nedeninin henüz netleşmediği dile getirildi.

Hizbullah silah deposunda gerçekleştiği söylenen patlama, 4 Ağustos'taki Beyrut Limanı patlamasınıntravmasını kolay kolay atlatacağa benzemeyen Lübnan'da yeni bir şok dalgası yarattı.

1975-1990 arası süren içsavaş sonrasının en büyük krizini yaşayan, ekonomik çöküşün üzerine hükümet de kuramayan ve mezheplere dayalı siyasi sistemi terk etme zaruretinin sancılarını çeken Lübnan, 4 Ağustos'taki Beyrut Limanı patlamasına yaklaşık 190 ölü, 6000 yaralı vermişti.

Yorum yaz