DÜNYA

Lukaşenko: Putin'den yeni silahlar istedim

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den yeni silahlar istediğini açıkladı.
Sitede oku

İki gün önce Soçi'de Rus lider Putin'le bir araya gelen Lukaşenko, bugün Minsk'te Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yla buluştu.

Kommersant'ın haberine göre görüşme sırasında konuşan Lukaşenko, "Rusya Devlet Başkanı'ndan birtakım silahlar istedim. Ona Minsk'e geldiğinde Birlik Devleti kapsamında hangi alanları gerçekten güçlendirmemiz gerektiğine bakacağımızı söyledim" dedi.

Halkın çıkarlarını daha cesur bir şekilde korumaları gerektiğini kaydeden Lukaşenko, "Korkacak bir şey yok, bunu yapmaya hazırız. Son olaylar, Belarus ve Rusya halklarının çıkarlarını daha cesur bir şekilde korumamız gerektiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Peskov: Lukaşenko silah konusunu gündeme getirmedi

Kommersant'ın haberine ilişkin açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Lukaşenko'nun Putin'le görüşme sırasında Belarus'a silah sevkiyatını gündeme getirmediğini belirtti.

Gazetecilerin Lukaşenko'nun Putin'den yeni silahlar isteyip istemediği sorusuna yanıt veren Peskov, "Hayır gelmedi. Sizin söylediğiniz şekliyle gündeme gelmedi" dedi.

Putin ve Lukaşenko'nun genel olarak askeri sanayi alanındaki işbirliğini konuştuğunun altını çizen Peskov, "Bu, iki ülkenin ilişkilerindeki söyleme mükemmel bir şekilde uyuyor" diye ekledi.

Yorum yaz