DÜNYA

Peru'da koronavirüsle mücadele: Seyyar araç, ihtiyacı olana bedava oksijen dağıtıyor

Sitede oku
1 / 5
Salgın kaynaklı can kaybının ve vaka sayılarının giderek arttığı Peru’nun başkenti Lima’da, koronavirüs hastalarına mobil bir üretim aracıyla ‘bedava oksijen tüpü’ dağıtılıyor. Ordunun kontrolünde olan araçlara boş tüplerini getiren halk, yeniden oksijen doldurtup salgınla mücadele eden yakınlarına taşıyor.
2 / 5
Peru Belediyeler Birliği (AMPE) tarafından başlatılan girişim büyük ilgi çekerken, seyyar aracın önünce sosyal mesafeye dikkat ederek sıraya giren halk, oksijen tüplerini sırtlanıp evlerinin yolunu tutuyor.
3 / 5
Sağlık protokollerine ve her bölgenin yönetmeliğine uygun olarak donatılan araç günde 80 oksijen tüpünü doldurabiliyor. İlk olarak La Molina bölgesinde hayata geçirilen uygulamanın diğer yerlere de yayılması planlanıyor.
4 / 5
La Molina Belediye Başkanı Alvaro Paz de la Barra, oksijen aracının şehir çapındaki 43 noktada hizmet vereceğini belirtiyor. Başkan, “Pek çok yurttaşın oksijene ulaşabilmek uğruna neler yaşadığını gördük, maalesef bazıları yaşamını bile yitirdi, bu böyle devam edemez. Yerel yetkililer en çok kimin oksijene ihtiyaç duyduğunu belirliyor ve biz de onu bedava sağlıyoruz” dedi.
5 / 5
Peru’da salgın nedeniyle şimdiye kadar 18 bin 816 kişi yaşamını yitirdi, toplam vaka sayısı da 400 bini geçti.
Yorum yaz