DÜNYA

Trump: Dünya çapında kitlesel ölümlerden Çin'in beceriksizliği sorumlu

Koronavirüs pandemisinde Çin'i sorumlu tutma ve bedel ödemeye zorlama politikası güden ABD Başkanı Donald Trump, bu kez dünya çapında kitlesel ölümlerin sorumlusunun Çin'in beceriksizliği olduğu iddiasında bulundu.
Sitede oku

ABD'dekoronavirüsten teyitli 1 milyon 572 bin 114 vaka ve 93 bin 594 ölüm kayıtlara geçerken, Başkan Donald Trump hem bunu başarı gibi sunma hem de sorumluluğuÇin'in üzerine atma çabasında. 

Son basın toplantısında"Vakalarda lider olmamız diğer herkesten fazla test yaptığımız anlamına geliyor... Ben buna belli bir açıdan iyi bir şey olarak bakıyorum, zira test yapışımızın çok daha iyi olduğu anlamına geliyor... Dolayısıyla onur nişanı olarak görüyorum" diye konuşan ABD Başkanı, hızını alamayıp Twitter'da şu paylaşımda bulundu:

"Çin'deki bazı deliler, demin, şimdiye dek yüz binlerce insanı öldüren virüs için Çin'den başka herkesi suçlayan bir açıklama yayımladı. Lütfen bu sersemlere bu kitlesel Dünya çağında öldürmeleri yapanın 'Çin'in beceriksizliğinden' başka bir şey olmadığını izah edin."

Öncesinde Çin'inBM Temsilcisi, 'ABD'nin koronavirüs pandemisi sırasında günah keçisi yaratmaya son vermesi gerektiğini' söylemişti.

Trump'ın Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) yönelik tehditlerineÇin Dışişleri Bakanlığışu yanıtı vermişti:

"Koronavirüs pandemisine kendi yetersiz ve beceriksiz müdahalesinden başka yöne dikkat dağıtmak için suçu başkasının üstüne atma çabası... ABD, Çin'i sorumluluğu üstünden atmak ve DSÖ'ye yükümlülükleri konusunda pazarlık yapmak için araç olarak kullanmaya çalışıyor."

Yorum yaz