DÜNYA

İdlib'deki M4 kara yolunda 6. Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesi tamamlandı

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'deki M4 kara yolunda, kara ve hava unsurlarının katılımıyla 6. Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesinin icra edildiğini bildirdi.
Sitede oku

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Türkiye-Rusya mutabakatı çerçevesinde, İdlib'deki M4 kara yolunda, kara ve hava unsurlarının katılımıyla 6. Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesinin gerçekleştirildiği belirtildi.

​Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nden yapılan açıklamada, "5 Mart 2020'de Moskova'da Rusya Devlet Başkanı ile Türkiye Cumhurbaşkanı arasında varılan mutabakat uyarınca, M4 karayolunun İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki bölümünde  6. Rus-Türk ortak devriyesi gerçekleştirildi" dendi.

M4 karayolunun Halep ve Lazkiye kentlerini birbirine bağladığına dikkat çeken merkez, ortak devriyeye Rus tarafından iki BTR-82A ile bir 'Tigr' zırhlı aracının katıldığını belirtti. 

Açıklamaya göre Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin insansız hava araçları, Rus-Türk ortak devriyesine havada refakat etti. Taraflar arasındaki etkileşimin organizasyonu Ortak Koordinasyon Merkezi aracılığıyla gerçekleştirildi.

15 Mart'ta Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'deki M4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla birinci Türk-Rus ortak kara devriyesinin icra edildiğini duyurmuştu. 2. ortak devriye 23 Mart'ta, 3.'sü 8 Nisan'da, 4.'sü 15 Nisan'da, 5.'si de 21 Nisan'da yapılmıştı.

Yorum yaz