DÜNYA

Trump: Türkiye'ye 'Kürtlerle anlaşma imzalayın, barışın' dedim, başta kabul etmediler ama anlaştılar

ABD Başkanı Donald Trump, gündeme dair Fox News kanalına yaptığı açıklamalarda, koronavirüs önlemlerini 'Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonlarına' benzeterek Türkiye'ye "Kürtlerle anlaşma imzalayın, barışın" dediğini öne sürdü.
Sitede oku

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News sunucusu Bill Hemmer'a başta dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını olmak üzere bir dizi gündem başlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs kapsamında alınan önlemlerden biri olan 'sosyal mesafeyle' ilgili konuşan Trump, bu önlemin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YPG ile 'anlaşma imzalamasına' benzetti. Trump, "Onlara (Türkiye ile YPG) bir anlaşma imzalayın dedim, önce istemediler ancak sonunda 'Tamam' dediler" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs nedeniyle artan ölümlerin ardından 'Mutlu olmasa da' çeşitli kısıtlamalar yayınlamak zorunda kaldığını söyleyen Trump, 'YPG ile anlaşmak dışında seçeneği kalmayan Türkiye gibi' halkı sosyal mesafe kurallarına uymaya çağırmak konusunda seçeneksiz kaldığını söyledi:

"Koronavirüs kısıtlamalarından ötürü mutlu olmadım, bunu yapmak zorunda olduğumu biliyordum. Bakın, bir örnek olarak, Suriye konusunda Türkiye'ye 'Kürtlerle anlaşma imzala, barış' demiştim. Erdoğan istemedi, onunla iyi bir ilişkim var. O, Türkiye'yi seven bir adam. Ona 'Barış imzala' dedim, istemedi. Kürtler de istemedi ve savaşmaya devam ettiler. Sonunda savaş şiddetlendi ve diğer ülkeler de dahil oldu, ben de 'Bir anlaşma imzalayım' dediğimde 'Tamam, anlaşma imzalayalım, süreye ihtiyacımız var' dediler."

Yorum yaz