DÜNYA

İran devlet televizyonu: Koronavirüs bir belediye başkanına da bulaştı

Çin'in Vuhan kentinde başlayan koronavirüs salgınının sıçradığı ülkelerden İran'dan bir belediye başkanının da hastalık belirtileriyle hastaneye kaldırıldığı haberi geldi. Ancak daha sonra haber yalanlandı.
Sitede oku

İran'da Kovid-19 denilen yeni tip koronavirüs salgınında vaka sayısının 18 ve ölü sayısının 4'e yükselmesi tedirginliği artırırken, virüsün bir belediye başkanına da bulaştığı haberi geçildi.

Belediye yetkililerine göre başkanın sağlığı iyi

İran devlet televizyonu, başkent Tahran'ın 13. ilçe belediye başkanı Murteza Rahmanzade'nin cuma günü koronavirüs belirtileriyle hastaneye kaldırılmış olduğunu duyurdu. Belediye başkanının koronavirüs testinin pozitif çıktığı iddia edilirken, bunun üzerine haber ajanslarına konuşan belediye yetkilileri başkanın koronavirüse yakalanmadığını, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

'Ülkenin tüm şehirlerine yayılabilir'

İran'da koronavirüsün ilk saptandığı şehir olan Kum'da şimdilik 7 vaka görüldü. Tahran'da 4, Gilan'da 2 vaka teşhis edildi. 

Virüsün bulaştığı kişilerin çoğu ya Kum sakini ya da son dönemde Kum'a seyahat etmiş kişiler.

İran Sağlık Bakanlığı bulaşıcı hastalık bölümü yetkililerinden Mino Mahrez, Kum'a gidip gelenlerin çokluğuna dikkat çekerek, koronavirüsün ülkenin tüm şehirlerine yayılabileceği uyarısını yaptı.

 

Yorum yaz