DÜNYA

Irak'ta Süleymani ve El Mühendis için cenaze töreni düzenleniyor

Irak'ta, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis için cenaze töreni düzenleniyor.
Sitede oku

ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla düzenlenen hava saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis için Bağdat’ta düzenlenen cenaze törenine on binlerce kişi katılıyor.

Törende, Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ve eski başbakanlardan Nuri Maliki'nin yanı sıra hükümetten üst düzey isimler de hazır bulunuyor.

Süleymani için dört gün boyunca iki ülkede törenler düzenlenmesi planlanıyor. Süleymani için cenaze törenlerinin ilk durağı olan Bağdat. Daha sonra Şiiler için en kutsal kentler arasında yer alan Necef ve Kerbela'da tören düzenlenmesi bekleniyor.

Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamaya göre, Süleymani'nin cenazesinin daha sonra Irak'tan İran'a götürülmesi ve burada da yarın Maşhad, pazartesi günü de Tahran'da yapılacak törenlerin ardından salı günü memleketi Kerman'da defnedilmesi öngörülüyor.

Süleymani ve Mühendis, ABD'nin dün Irak'ta düzenlediği hava saldırısında öldürüldü. İran'ın Suriye ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu politikasının mimarı ve beyni olarak gösterilen Süleymani'nin ölümü bölgede tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Yorum yaz