DÜNYA

Belediye, ilçeye girenden ‘ayak bastı’ parası alıyor

Osmaniye'nin Düziçi Belediyesi meclis kararıyla ilçeye giriş çıkış yapan TIR, kamyon, minibüs, midibüs, hafif ticari araçlar ve taksilerden 'işgaliye' adı altında para toplanmaya başladı. İlçe girişine kurulan zabıta noktasında makbuz karşılığı toplanan paralara şoförler tepki gösterirken belediye alınan kararın gerekçesi konusunda sessiz.
Sitede oku

Düziçi Belediyesi’nin 5 Kasım 2019’da yapılan meclis toplantısında oy çokluğu ile alınan kararla ilçeye giriş çıkış yapan araçlardan ‘işgaliye’ adı altında para toplanmasına karar verildi.

Buna göre; ilçeye giren TIR’lardan 25 TL , kamyonlardan 20 TL, midibüs ve minibüslerden 15 TL, hafif ticari araçlardan 10 TL, taksilerden ise 5 TL alınacak.

Kararın ardından ilçe girişine zabıta kontrol noktası oluşturuldu ve ilçeye giriş yapan araçlardan türüne göre makbuz karşılığında ‘işgaliye parası’ toplanmaya başlandı. Şoförlerden ise  belediyenin bu uygulamasına tepki geldi.

Belediye, ilçeye girenden ‘ayak bastı’ parası alıyor

Bir ilaç firması temsilcisi olduğunu belirten sürücü, ilçeye girişte 15 TL para ödediğini belirterek “Yakışmayan bir uygulama olmuş. Ben yıllardır Düziçi'ne gelip giderim. İlk defa böyle bir uygulama ile karşılaştım. İlaç dağıtımı yapıyorum. Düziçi'ne hizmet ediyoruz ama böyle bir olay ile karşılaşıyoruz. Yakışmıyor umarım bu yanlıştan dönerler şeklinde konuştu.

Bir esnaf ise “Belediyenin yaptığı bu uygulamayı yanlış buluyorum. Biz küçük esnafız. Zaten yakıt paramız zor çıkıyor. Bu uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Belediye, ilçeye girenden ‘ayak bastı’ parası alıyor

Haberin yankı bulmasıyla birlikte gelen tepkiler üzerine Düziçi Belediyesi yetkilileri, uygulamayı sonlandırma kararı aldı. Düziçi ilçe merkezi girişinde oluşturulan zabıta kontrol noktası da kaldırılarak zabıtalar kontrol noktasından ayrıldı.

Yorum yaz