DÜNYA

ABD, 3 bin 500 askeri daha Ortadoğu'ya sevk etti

ABD’nin, 82. Hava İndirme Tümeninden 3 bin 500 askeri daha Ortadoğu’ya sevk ettiği bildirildi.
Sitede oku

Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin düzenlenen operasyonla Bağdat'ta öldürülmesinin ardından Tahran'dan intikam tehditleri yükselirken, ABD, Ortadoğu’ya 3 bin 500 asker daha gönderme kararı aldı. 

ABD'nin bu askerleri 82. Hava İndirme Tümeni'nden CENTCOM (ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı) sorumluluğunda olan bölgelere göndereceği öğrenildi. 

NBC'de yer alan habere göre, 3 bin 500 asker hali hazırda bölgede olan 650 diğer askere katılacak ve en az 60 gün orada kalacak.

Pentagon'dan açıklama

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Daha önce de duyurulduğu üzere 82'nci Hava İndirme Tümenine bağlı Acil Müdahale Kuvveti Tugayı sevkiyat için teyakkuza geçirilmiştir ve şu anda sevk ediliyor. Bir tabur Acil Müdahale Kuvveti daha önce gönderilmişti. Aynı zamanda Tugay'ın kalanı ise 96 saatlik teyakkuza geçirilmişti" ifadelerine yer verildi.

Bu sevkiyatın beklenen bir gelişme olduğuna dikkati çekilen açıklamada, "Tugay, ABD personel ve tesislerine yönelik artan tehdide karşı tedbiren ve uygun bir adım olarak Kuveyt'te konuşlandırılacak." denildi.

Yorum yaz