DÜNYA

'ABD'nin Türkiye'den S-400'leri kullanmamasını istemesi, S-400 anlaşmasını bozmaya yönelik son girişim'

Rus askeri uzman Korotçenko, ABD'li Senatör Lindsey Graham'ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak Rus S-400 füze savunma sistemlerini kullanmama talebinde bulunmasını Washington'un S-400 anlaşmasını bozmaya yönelik son girişimi olarak niteledi.
Sitede oku

ABD’li senatör Graham: Türkiye S-400’ü çalıştırmazsa yaptırımlar uygulanmaz
Sputnik'e demeç veren Rusya Dünya Silah Ticareti Analiz Merkezi Direktörü İgor Korotçenko, "Nereden bakarsanız bakın, bu, ABD'nin S-400 anlaşmasını bozmaya yönelik son girişimi. Ankara'nın bu öneriyi kabul etmeyeceği görüşündeyiz zira bunun kabulü, Türkiye'nin siyasi açıdan güçlü ve bağımsız ülke özelliğini yitirmesi anlamına gelir" dedi. 

'TÜRKİYE S-400'LERİ HAVA SAHASINI KORUMAK İÇİN ALIYOR'

Türkiye'nin S-400'leri giderek artan hava ve füze tehditlerine karşı kendisini korumak için aldığını kaydeden Korotçenko, "S-400'ler Türkiye'ye her şeyden önce hava sahasını korumak için gerekli. Risk ve tehditler sürekli artıyor. S-400'ler sadece hava hedeflerini değil taktik füzeleri de imha etme kapasitesine sahip" ifadelerini kullandı.

GRAHAM VE POMPEO'DAN BENZER AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Pompeo: Türkiye'nin S-400'ü işler hale getirmemesini tercih ederiz
Defense One'ın haberine göre ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhuriyetçi senatörlerle yaptığı toplantıya katılan senatör Lindsey Graham, Türkiye'ye Trump'ın talimatıyla "ABD yaptırımlarına hedef olmamak için S-400'leri aktive etmeyin" mesajı verdiğini söylemişti. 

Graham, "S-400'ü işler hale getirmemeleri durumunda yaptırımlara gerek olmayacağını düşünenlerdenim" demişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemini işler hale getirmemesini tercih ettiklerini belirtmişti.

Yorum yaz