TÜRKİYE

Azerbaycan basını: AB, Türkiye'yi Rusya'ya itiyor

AB'nin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları nedeniyle Ankara'ya yaptırım olasılığını değerlendirmeye başladığını belirten Azeri haber ajansı Haqqin, AB ülkelerinin tutumunun Türkiye'yi Rusya'ya ittiğini vurguladı.
Sitede oku

Avrupa'nın, Doğu Akdeniz'deki gerilimin yanı sıra diğer sorunların da etkisiyle Türkiye'nin AB üyeliği umutlarını bir daha yeşermemek üzere sonlandıracağı izlenimi oluştuğunu belirten Haqqin yazarı Zaur Resulzade, Türk tarafının da bu konuda uzun zamandır ümit beslemediğinin altını çizdi.

'Rusya-Türkiye işbirliğiyle yeni bölgesel güvenlik sistemi kuruluyor'
AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin Türkiye'nin AB'den sürekli olarak uzaklaştığı tespitini paylaşan Resulzade, Türk hükümetinin ve halkının da artık Brüksel'in attığı 'yemlere' gereken tepkiyi gösterdiğini belirtti.

Bazı uzmanların görüşlerine yer veren Resulzade, Türkiye ve AB arasındaki ilişkilerin soğumasının Ankara'yı otomatik olarak Moskova'ya yaklaştırdığını vurguladı.

Resulzade, "Uzmanlara göre Rusya ve Türkiye, günümüzde iki büyük aktör durumunda ve bölgenin tamamındaki durum bu iki tarafından belirleniyor. Kaybeden taraf da Avrupa oluyor" ifadelerini kullandı.

Yorum yaz