DÜNYA

ABD’den S-400 açıklaması: Pompeo, Türkiye’ye uygulanabilecek yaptırımları değerlendiriyor

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada “S-400’ler üzerinden Türkiye’ye yaptırım uygulamak geçerli bir seçenek. ABD ve diğer NATO üyeleri Türkiye’ye S-400’ler almak dışında seçenekleri olduğunu söylüyor” ifadelerine yer verildi.
Sitede oku

‘S-400’lerle ilgili durum, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın başka bir başarısızlığı’
ABD Dışişlerine bağlı Siyasi-Askeri İşler Devlet Sekreteri Yardımcısı Clarke Cooper, ABD ile Türkiye arasında yaşanan S-400 krizi hakkında açıklamada bulundu. Bir basın toplantısında konuşan Cooper, "Mike Pompeo şu anda, Türkiye’ye uygulanacak yaptırımlar açısından uygulanabilecek her türlü derinliği analiz ediyor" dedi. Cooper, ABD için en büyük kaygının NATO üzerinde yaşanacak etki olduğunu belirterek, “NATO dışından bazı yeteneklerin içimize girmesine özellikle de Rusların dahil olmasına izin verecek yerimiz yok” dedi. 

Açıklamada ise “S-400’ler üzerinden Türkiye’ye yaptırım uygulamak geçerli bir seçenek. ABD ve diğer NATO üyeleri Türkiye’ye S-400’ler almak dışında seçenekleri olduğunu söylüyor” denildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada ''ABD yaptırım uygularsa karşılık veririz. F-35 konusunda uluslararası mahkemelere başvururuz. ABD'nin herhangi bir ülkeyi NATO'dan çıkarma yetkisi yok'' demişti.

Yorum yaz