MULTİMEDYA

Manisa, ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi sayesinde Rus turistlerin ilgi odağına dönüşebilir

Sitede oku

Osmanlı İmparatorluğu’nun altın  çağını konu alan Muhteşem Yüzyıl dizisi, dünyanın birçok ülkesinde seyirciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı, ancak dizinin Rusya’daki popülerliği inanılmaz yüksek seviyeye ulaşmış durumda. Manisa ise, dizide Osmanlı tahtınına çıkacak şehzadelerin eğitim gördükleri ve devlet yöneticiliğine hazırlandıkları önemli merkezlerden biri olarak gösteriliyor.

Yapımcı Yurtsever: Amerika’dan sonra dünyada dizi sektöründe en iyi satış yapan ikinci ülke Türkiye
AK Parti Manisa Milletvekili, Türk-Rus Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Murat Baybatur, Sputnik’e yaptığı  açıklamada ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin Rusya’daki inanılmaz popülerliğine dikkat çekerek, ‘bu ilgiyi hem Rus misafirlerimizi çekmek,  hem de kentin turistik açıdan gelişmesi için kullanmak istiyoruz. Zira tarihin temelleri burada, bu topraklarda atılıyordu’ ifadelerini kullandı. Baybatur, bu girişimin üzerinde  Türk-Rus Karşılıklı Turizm ve Kültür Yılı kapsamında çalışıldığını belirtti.

Türk dizi hayranları olan Rus turistlerin ilgi odağına dönüştürülmek hedeflenen Manisa’dan görüntüler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 9
Manisa, turizm açısından son derece uygun bir konuma sahip. Ruslar dahilinde çok sayıda yabancı turistin tatil için sık sık tercih ettiği Ege Denizi sahiline sadece 30 km mesafede bulunuyor.
2 / 9
AK Parti Manisa Milletvekili, Türk-Rus Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Murat Baybatur, Manisa’da Kanuni Sultan Süleyman döneminden (XV-ХVI. yy) kalma camiler, medrese, kütüphane ve bir dizi başka yapının yer aldığını kaydetti.
3 / 9
2019 yılının Ocak ayından itibaren Manisa’da görkemli Şehzadeler Parkı faaliyette bulunuyor. Park’ta Manisa’ yı tanıtan 32 adet minyatür, ayrıca burada yetişmiş olan 13 Osmanlı Şehzadesinin heykelleri yer alıyor. Manisa yetkilileri, şehre gelen turistlerin bu heykelleri görerek, Osmanlı Şehzadelerini tanıma fırsatı bulduğunu belirtiyor.
4 / 9
Bazıları Mimar Sinan tarafından inşa edilip günümüze kadar gelen taş binalarda şu an sanat galerileri, müzeler hizmet sunuyor.
5 / 9
Manisa’da yer alan Sardes Antik Kenti, Demir Çağı Lidya Krallığı’nın başkentidir. Batı Anadolu’yu hakimiyeti altına almış bir imparatorluğun başkenti, sikkenin doğum yeri ve adı hayal bile edilemeyecek zenginlikle özdeşleşen Krezüs’ün vatanı olan Sardes, antik dünyanın önde gelen şehirleri arasında yer almaktaydı.
6 / 9
Günümüze kadar gelmiş olan dünyanın belki de en görkemli İon düzeni tapınaklarından birine ev sahipliği yapan antik kent, korunmuş Roma yapıları içerisinde anıtsal bir hamam-gymnasium kompleksi ve antik dünyanın en büyük havrasına sahiptir.
7 / 9
Alaşehir ilçesinin üzerine kurulu olduğu Antik Philadelphia Kenti’nin akropolü durumunda olan Toptepe düzlüğündeki tapınak kalıntıları, Toptepe’nin kuzey eteklerinde erken Roma dönemi tiyatro kalıntıları, Bizans döneminde yapılmış olan surlar doğu kapısı ve M.S. VI. yüzyıla ait St. Jean Kilisesi en önemli eserlerdir. Havarilerden Ioannes adına yapılan, Ege Bölgesi’ndeki Hıristiyanlığın ilk çağlarına ait yedi kiliseden biri olan St. Jean Kilisesi’ne ait ayaklardan üç tanesi sağlam durumda. Payelerin yüksekliği, kalınlığı ve kemerlere bağlanışı, vaktiyle görkemli bir yapı olduğu izlenimini veriyor.
8 / 9
Manisa’nın Kuşa ilçesinde Türkiye’nin ilk ve tek volkanik jeoparkı yer alıyor. 10 bin yıl öncesine kadar yaşandığı belirtilen volkanik patlamalar sonucu akan lavların oluşturduğu 300 kilometrekarelik saha, ziyaretçilere benzersiz bir keşif imkanı sunuyor.
9 / 9
Manisa sokaklarının günümüz görünümü.
Yorum yaz