MULTİMEDYA

Kirliliğin en üst seviyede olduğu ülkeler

Sitede oku

Greenpeace tarafından yayınlanan IQAir AirVisual 2018 Dünya Hava Kalitesi Raporu‘na göre hava kirliliği erken ölüme neden olan en yaygın nederler arasında dördüncü sırada. Hava, toprak ve su kirliliği açısından dünyanın en kirli 10 ülkesi, Sputnik’in seçkisinde.

1 / 10
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de havadaki zehirli partikül oranı, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) belirlediği üst sınır olan 25 mikrogramın 30 kat fazlası olan 750 mikrograma ulaşmış durumda. Tehlikeli ince toz zerrelerinin kronik bronşit, akciğer kanseri ve kalp hastalıklarına yol açtığına dikkat çekiliyor.
2 / 10
Petrol zengini Bahreyn, dünyanın en kirli ülkeleri listesinin ilk sıralarında yer alıyor.
3 / 10
Hava kirliliği açısından doğaya en çok zarar verdikleri ve insan sağlığına en yüksek seviyede tehdit oluşturdukları tespit edilen ülkeler arasında Nepal de yer alıyor.
4 / 10
Basra Körfezi ülkeleri Kuveyt ile Suudi Arabistan arasındaki sınır bölgesinde bulunan ve petrol atıkları ile kaplı olan plaj.
5 / 10
Dünyadaki en kirli 30 şehrin 18’i Hindistan, Pakistan ve Bangladeş’te yer alıyor. Pakistan’ın verileri araştırmaya bu yıl ilk kez dahil edildi. Fotoğrafta: Pakistan'ın Lahor kentinde ateşin yanında ısınmaya çalışan okul öğrencileri.
6 / 10
Plastik atıklarıyla boğuşan Bangladeş'in başkenti Dakka.
7 / 10
Moğolistan, dünyada en kirli havaya sahip ülkelerden biri. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yayımladığı rapora göre, Moğolistan’da hava kirliliği belirlenen güvenli sınırdan 133 kat fazla. Fotoğrafta: Ülkenin başkenti Ulan Batur'u kaplayan zehirli gaz bulutları.
8 / 10
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), yüksek hava kirliliği seviyesiyle dünyanın en kirli 10 ülkesi listesine girdi.
9 / 10
Afganistan’ın başkenti Kabil, dünyanın havası en kirli şehirleri arasında yer alıyor.
10 / 10
Petrokimya tesislerinin bulunduğu Nijerya’nın Nijer Delta bölgesi, listede yer alan dünyanın en kirli yerlerinden biri.
Yorum yaz