DÜNYA

Ukraynalıların Rus vatandaşlığı alma prosedürü kolaylaştırılabilir

Rusya lideri Vladimir Putin, Rus vatandaşlığının alınmasını kolaylaştıran uygulamanın gelecekte tüm Ukrayna vatandaşları için geçerli olabileceğini belirtti.
Sitede oku

Çin ziyareti sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlamak için kameraların karşısına geçen Putin, Rusya vatandaşlığının alınmasını kolaylaştıran uygulamanın gelecekte tüm Ukrayna vatandaşlarını kapsayabileceğini kaydetti.

Putin: Ukrayna seçimleri Poroşenko'nun politikasının mutlak çöküşüyle sonuçlandı, ilişkilerin seyri Zelenskiy'e bağlı
Putin, “Biz vatandaşlığa alınma kolaylığını sadece Lugansk ve Donetsk’te ikamet eden kişiler için tanımadık. Bizim vatandaşlığımıza geçilmesini kolaylaştıran uygulamayı genel olarak Ukrayna vatandaşlarına sunulmasını düşünüyoruz” diye konuştu.

Bunun spontane alınan bir karar olmadığını söyleyen Putin, “Karar rastgele alınmadı. Kararnameyi imzalamadan önce her şeyi hesapladık. Pasaportumuzu talep edebilecek kişilerin sayısını da, bu kişilerin içindeki emekli yüzdesini de. Emekliler, bizden vatandaşlık talep eden toplam sayının yaklaşık 3’te birini oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Putin geçen hafta, Donetsk ve Lugansk’ın belirli bölgelerinden kişilerin Rusya pasaportu almasını kolaylaştırmaya yönelik bir kararname imzalamıştı. Rus lider, Kiev’in tam tecrit uyguladığı Donetsk ve Lugansk bölgelerinde yaşayanların kolayca Rusya pasaportu alabilmesi için imzaladığı kararnameye ilişkin olarak, bunun tamamen insani sebeplerden alınmış bir karar olduğunu vurgulamıştı.

Yorum yaz