DÜNYA

Roscosmos, Soyuz-5 Light çok kullanımlık roket geliştirmeyi planlıyor

Havacılık sektöründe faaliyet gösteren S7 Group ile ortaklaşa, Soyuz-5 roketini baz alarak Soyuz-5 Light çok kullanımlık ticari roketi geliştirmeyi planlandıklarını belirten Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Genel Müdürü Dmitriy Rogozin, ilk uçuşun 2022’de yapılacağını söyledi.
Sitede oku

Roscosmos: BAE, Rusya’dan Soyuz uzay aracı almayı planlıyor
Sputnik'e konuşan Rogozin, "Soyuz-5 roketinin yeni aşaması, hafifletilmiş ticari versiyonu olan Soyuz-5 Light'i geliştirme açısından S7 Group bizim için çok yararlı olacak. Çok kullanımlık aşamasına geçmek istiyoruz. Şimdi bunu yapmak mümkün değil ama bir sonraki aşamada onlarla birlikte bunu yapabiliriz. Bu alanda çalışmak için gereken zemin var" dedi.

Rus Hruniçev Devlet Uzay Araştırma ve Üretim Merkezi, geçtiğimiz yıl çok kullanımlık roket üzerinde tasarım araştırma çalışmaları gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Rusya'da daha önce de tekrar kullanılabilen roket çalışmaları gerçekleştirilmişti. İlyuşin Havacılık Şirketi Proje Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Dmitriy Gerasimov, Rus üreticilerin ilk milli yeniden kullanılabilir roket için birkaç konfigürasyon geliştirdiğini söylemişti.

Yorum yaz