MULTİMEDYA

Karelya’nın 'kültür incisi': Kiji Açık Hava Müzesi

Sitede oku

Hem Rusya hem de başka ülkelerden çok sayıda turistin ilgi odağı olarak bilinen Kiji Adası ve Müzesi’nin görüntüleri, Sputnik’in galerisinde.

1 / 9
Kiji Adası'ndaki yapılar içinde en görkemlisi UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan 18. yüzyıla ait olan 22 kubbeli Ahşap Transfigürasyon (Tecelli) Kilisesi.
2 / 9
Rusya'nın Karelya Özerk Cumhuriyeti’ne bağlı Kiji Adası, Avrupa’nın en büyük ikinci gölü Onega’nın kuzeyinde yer alıyor.
3 / 9
1960'ta açılan Kiji Tarih ve Arkeoloji Açık Hava Müzesi'nde Rus ahşap mimarisinin önemli örnekleri sergileniyor.
4 / 9
Adı "oyunlar adası" anlamına gelen kijarsuari sözcüğünden türeyen Kiji Adası, 14. yüzyılda Novgorod'dan Beyaz Denize uzanan önemli bir ticaret yolunun üzerindeydi. Yerleşme, 16. yüzyılın ortalarında inşa edilen Spasskiy Kilisesi çevresinde gelişti.
5 / 9
Kiji Açık Hava Müzesi'nin yıldızlı gece manzarası.
6 / 9
Kiji Adası'ndaki kiliselerden biri.
7 / 9
1714'te inşa edilen 37 m yüksekliğindeki üç katlı, 22 kubbeli, 5 salonlu Preobrajenski Kilisesi, Moskova'da Kızıl Meydan'daki Vasili Blajenni Katedrali'ne benzetilir. Kilise tek bir çivi çakılmadan yalnızca balta ve oyma kalemi kullanarak çam kütüklerinden yapılmıştır.
8 / 9
Kişi Açık Hava Müzesi'nde eski ahşap çiftlik ambarları, evler, bir rüzgar değirmeni ve sonradan onarılmış birkaç kilise sergilenmektedir.
9 / 9
Başlıca gelir kaynağı turizm olan Kiji Adası'ndaki açık hava müzesi manzarası.
Yorum yaz