DÜNYA

Kommersant: Yeni Zelanda'ya üst düzey heyet gönderen Türkiye, İslam dünyasındaki lider konumunu güçlendirmek istiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun tarihindeki en büyük terör saldırısıyla karşı karşıya kalan Yeni Zelanda'ya gitmesini sayfalarına taşıyan Kommersant gazetesi, Türkiye'nin İslam dünyasındaki lider konumunu güçlendirmek istediğini vurguladı.
Sitede oku

Oktay ve Çavuşoğlu, Yeni Zelanda'daki saldırıda yaralananları ziyaret etti
Oktay ve Çavuşoğlu'nun ziyaretinin anlattıklarını analiz eden Kommersant yazarı Kirill Krivoşeyev, Müslüman ülkeler de dahil olmak üzere diğer ülkelerin Christchurch'teki trajedi için başsağlığı dilemekle yetindiğine dikkat çekti.

Oktay ve Çavuşoğlu, Yeni Zelanda Genel Valisi Reddy ile bir araya geldi
Türkiye'nin dünyanın öbür ucunda yaşananlara tepki göstermek için hem dış hem de iç gerekçeleri bulunduğunu kaydeden Krivoşeyev, dış sebebin Türkiye'nin İslam dünyasındaki lider konumunu güçlendirmek olduğunu söylerken, iç sebep olarak da yaklaşan seçimlere işaret etti.

Krivoşeyev, "Türkiye'nin Yeni Zelanda'daki bu trajediye bu kadar aktif tepki göstermesi için bir dizi gerekçesi var. Ankara'nın tüm dünyadaki Müslümanların koruyucusu olma imajını sürdürmesi gerekiyor. Ayrıca Türkiye, Christchurch'e üst düzey heyet göndererek, Batı'ya ve dünyaya terörle mücadelede daha aktif işbirliğine ihtiyaç olduğunu mesajını yolladı" ifadelerini kullandı.

Yorum yaz